Gubitak od 6,5 milijuna i problemi s partnerskim kompanijama: Uprava CA priprema novu ponudu, moguć prekid štrajka

Foto: Bruno Konjević/Cropix

PILOTI i stjuardese Croatia Airlinesa šesti dan štrajkaju. Zahtijevaju produljenje svih prava iz prijašnjega kolektivnog ugovora.

Uprava će danas pred sinidkate izaći s novom ponudom, a sindikati poručuju: "Ako je na tragu onog što smo pregovarali, prekinut ćemo štrajk."

Šesti je dan štrajka pilota i stjuardesa Croatia Airlinesa. Dok sindikati i dalje prosvjeduju pred Upravnom zgradom kompanije u Buzinu, odbijajući 20 posto manje plaće i kresanje prava, nacionalni avioprijevoznik s današnjim danom zbraja 6,5 milijuna kuna gubitaka. Suradnju su u međuvremenu, suspendirale i neke partnerske kompanije. Uprava i sindikati spremni su za novi krug razgovora, a kako ističe član Uprave Zlatko Širac, već danas bi im mogli ponuditi novi plan ušteda.

Finaliziramo prijedlog, štrajk bi mogao danas završiti

"Mi sad finaliziramo prijedlog, to ćemo im danas ponuditi i ako oni to uspiju evaluirati, realno bi bilo za očekivati da štrajk bude i danas okončan, pa bi možda već sutra krenuli normalno. Na njima je da odluče je li to prihvatljivo ili ne", kaže Širac.

Sindikati spremno čekaju novu ponudu i najavljuju: "Ako ovo bude razumna i prihvatljiva ponuda, prekinut ćemo štrajk."

"Nadamo se najboljem, da će prevladati razum. Mi smo u nekoliko navrata dali do znanja da želimo prekinuti štrajk, ali isto tako da apeliramo na Upravu da poduzme nešto kako bi se uklopili u ono što je govorio ministar Linić. A to je da ova kompanija ne treba više biti na državnim jaslama, mi se s tim slažemo, a to znači da neke stvari treba mijenjati", kaže Ivana Lojo iz Sindikata kabinskog osoblja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara