HAMAG i Razvojna agencija Zagreb potpisali sporazum o pilot projektu "Start-up akademije"

HAMAG i Razvojna agencija Zagreb potpisali sporazum o pilot projektu "Start-up akademije"

 Foto: Raza

HRVATSKA agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Razvojna agencija Zagreb (RAZA) potpisali su dana 1. srpnja 2014. godine Sporazum o suradnji u provedbi pilot projekta "Start-up akademije“, objavila je RAZA.
 
Sporazum su potpisali Darko Liović, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a, Boris Guina, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a i Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb.
 
Program Start-up akademije namijenjen je poduzetnicima početnicima kao i onima koji namjeravaju postati poduzetnici, a koji koriste mikrokredite, bespovratne potpore i druge poticaje HAMAG-BICRO-a.
 
Cilj projekta je pružiti navedenoj ciljanoj skupini osnovna znanja potrebna za uspješno vođenje poduzeća i opstanak na tržištu te time utjecati na povećanje stope uspješnosti poduzetnika početnika u gradu Zagrebu. Program obrazovanja sastoji se od osnovnog i specijalističkih seminara.
 
Koordinaciju provedbe edukacijskog programa provodi Razvojna agencija Zagreb -TPZ. Predavači na seminarima biti će zaposlenici Razvojne agencije Zagreb i vanjski predavači s kojima je Agencija ostvarila suradnju.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Poduzetnici će se tako kroz seminare informirati i učiti o razradi poslovne ideje, o zakonodavnom okviru i pravnim oblicima poduzetništva, upravljanju ljudskim resursima, računovodstvu i financijama, prodaji i marketingu, javnom nastupu, upravljanju projektima te pripremi projektnih prijava za sufinanciranje iz nacionalnih ili EU fondova.
 
Nakon pohađanja Start-up akademije, Razvojna agencija Zagreb ostaje na raspolaganju polaznicima za savjetovanje i mentoriranje.
 
Ukoliko potpisnici ovog Sporazuma zajednički procijene da je provođenje pilot programa dobro utjecalo na stopu uspješnosti poduzetnika početnika, HAMAG-BICRO će razmotriti mogućnost da pohađanje Start-up akademije u budućem razdoblju bude uvjet poduzetnicima za korištenje poticajnih mjera.
 
Ovim Sporazumom potiče se pozitivan trend educiranja i usavršavanja poduzetnika u Zagrebu kroz suradnju HAMAG-BICRO-a i Razvojne agencije Zagreb. Start–up akademija time dobiva institucionalizirani okvir koji će poduzetnicima značajno olakšati prve poduzetničke korake te im pružiti konkretna znanja i vještine.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara