HDSSB isključio Josipa Crnjca iz stranke: Na Facebooku pozirao u ustaškoj i četničkoj uniformi

Foto: Facebook

SUD ČASTI HDSSB -a jednoglasno je donio odluku o trenutnom brisanju i isključenju Josipa Crnjca iz registra članova HDSSB-a. Iz stranke su izvijestili da su Crnjca isključili jer je na svojem Facebook profilu objavio svoje fotografije neprimjerenog i nezakonitog sadržaja, gdje se isti vidi obučen u vojne odore totalitarnih režima, kao i s neprimjerenim obilježjima istih. "Takvo ponašanje za HDSSB je neprihvatljivo i nedopustivo, i isto je u suprotnosti odredbama Statutu stranke", priopćili su iz HDSSB-a.

"Uvidom u registar članstva HDSSB-a utvrđeno je kako je Crnjac evidentiran član stranke, ali je kao član stranke, stranačkom čelništvu potpunosti nepoznat, jer nikada nije obnašao nikakvu stranačku dužnost u HDSSB-u, a niti je aktivno sudjelovao u radu stranke.

Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje danas broji preko 35.000 članove, te naglašava da je nemoguće nadzirati i pratiti ponašanje svakog svog člana, a bez obzira na tu činjenicu HDSSB izražava žaljenje i od istog se u potpunosti ograđuje, a demokratskoj javnosti upućuje izraze žaljenja i isprike uz naglasak da to kakvim se prikazuje Josip Crnjac, nije politika HDSSB-a.

Da nitko nije u stanju predvidjeti ponašanje bilo kojeg pojedinca, najbolji je dokaz i nedavna fotografija istog Josipa Crnjca koji se slikao prilikom 'ugodnog druženja' i sa samom predsjednikom Republike Hrvatske, Ivom Josipovićem. Naime, uz osobne fotografije neprimjerenog sadržaja, na facebook profilu Josipa Crnjca objavljena je njegova fotografija s predsjednikom Ivom Josipovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi se izbjegle slične situacije stranačka tijela HDSSB-a pripremaju temeljite izmjenama stranačkog Statuta, a koje bi se trebale usvojiti na najavljenom izvanrednom saboru stranke 25. studenog 2013. Izmijenjenim Statutom regulirati će se način budućega primanja u članstvo HDSSB-a, te postaviti jasni kriteriji koje će potencijalni članovi trebati ispuniti i zadovoljiti, kako bi uopće postali dijelom velike HDSSB-ove obitelji", stoji u priopćenju iz HDSSB-a.

Crnjac: Nisam ustaša, nego kolekcionar

Umirovljeni zaposlenik MUP-a Jozo Crnjac  dospio je jučer u fokus javnosti nakon što je Građanska akcija objavila fotografiju s njegovog facebook profila na kojoj on pozira u ustaškoj uniformi držeći u ruci bodež. Ubrzo zatim pojavila se još jedna fotografija na kojoj je Crnjac u društvu ljudi od kojih nekoliko uključujući i njega imaju crne jakne i ustaške kape na glavi.

Sam Crnjac u izjavi za Novi list pojašnjava da su obje fotografije stare, te da se već dugo nalaze na njegovom facebook profilu.

"Ova slika gdje nas je više snimljena je još 1994.. Nije točno da imam crnu košulju već se radi o običnoj dux jakni koja je crne boje. A što se tiče kape, priznajem ona jest ustaška. Ali to je bilo takvo vrijeme u kojem je i Stjepan Mesić pjevao ustaške pjesme mada sada tvrdi da je samo otvarao usta. A ova druga, stara preko deset godina i dio je albuma gdje su moje snimke u odorama vojski iz drugog svjetskog rata koje skupljam, i to od ustaških, partizanskih, četničkih, njemačkih, ruskih i svih drugih. Pa tako imam negdje na facebooku i fotografiju s četničkom kokardom", rekao je Crnjac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara