HDSSB nastavio napad na Pupovca: "Kako drugačije četniku reći da je četnik?"

HDSSB nastavio napad na Pupovca: "Kako drugačije četniku reći da je četnik?"

Foto: FAH

HDSSB-ov Dinko Burić osvrnuo se danas na Facebook objave Branimira Glavaša putem koji se otvoreno pozivalo na mržnju spram Milorada Pupovca, prenosi N1.

Burić je podržao Glavašev govor mržnje na Facebooku, ustvrđujući kako je sve što je izneseno istina.

"Što je čovjek rekao, a da nije istina? Kako drugačije reći četniku da je četnik? Milorad Pupovac je veleposlanik velikosrpske agresije Miloševićeve politike za vrijeme Domovinskog rata. To je istina, to je bilo i to je tako", Rekao je.

"To je istina. To što nekoga može vrijeđati istina, ne može biti mržnja. Ja ću vam iskreno reći, ja nikoga ne mrzim, ali njih trojicu ne volim vidjeti u klubu jer oni ne predstavljaju srpski narod. Ja ne govorim protiv Srba, nego protiv predstavnika vrlikosrpske agresije u Saboru. Sramota je da takvi ljudi predstavljaju Srbe i da imaju pravi sjediti u Saboru. To nema veze s predstavnicima srpskog naroda u RH. Ja kad vidim tko sjedi tamo gore, a branitelji se u šatoru bore za prava, onda čovjeku treba biti muka.

Budimo otvoreni do  kraja, Milorad Pupovac i predstavnici SDSS-a, kapetan Dragan je kišna glista kao četnik u odnosu na njih. Vi shvatite kako hoćete, za mene to nije govor mržnje nego istina", dodao je Burić.

Glavaš jučer podigao hajku na Popuvca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, na Glavaševoj službenoj Facebook stranici, koju moderira njegov sin Filip, jučer je objavljen status putem kojega se napalo Milorada Pupovca.

> Glavašev poziv na netrpeljivost: Pupovčeva mržnja prema Hrvatskoj je jedinica mjere zla

> Glavaš platio reklamu za širenje mržnje na Facebooku

Kregar: Zatvor očigledno nije popravio Glavaša

SDP-ov Josip Kregar također se osvrnuo na Glavaševe Facebook objave.

"Prije svega ja ću to smatrati nepristojnim, to nije govor koji treba prevladavati bilo gdje, a pogotovo ne javno. Facebook je javna stranica koja upućuje poruku publici i zapravo ovom porukom snižava razinu rasprave o ozbiljnim stvarima u Hrvatskoj.

Drugo, ona je uvredljiva, izrazi koji se u obraćanju ili opisivanju kolega ne bi trebali koristiti, trebali bi se izbjegavati, što svjedoči o tome da zatvori nisu institucije koje popravljaju čovjeka, nego spuštaju razinu standarda normalnog i civiliziranog. Šteta što je do toga došlo", smatra Kregar.

Lalić: Burićeva izjava neprimjerena i za svaku osudu

Iz Centra za mirovne studije Indexu su kazali kako je izjava saborskog zastupnika Burića za svaku osudu.

"Smatramo da je izjava Dinka Burića neprimjerena i za svaku osudu, pogotovo s obzirom da je on zastupnik u Hrvatskom Saboru. Izjave poput ove, kojima se etiketiraju i vrijeđaju saborski kolege s obzirom na etničku pripadnost i izražavanje drugačijeg mišljenja, mogu stvoriti atmosferu nesigurnosti te straha koja ima velike posljedice na cijelo društvo.

Umjesto takve razine komunikacije, voljeli bismo u Hrvatskom Saboru čuti argumentirane rasprave o važnim društvenim pitanjima", kazala je za Index Sara Lalić iz Centra za mirovne studije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara