HDSSB u Saboru: Mi smo majmuni koji gledaju kako nas Vlada vodi u propast!

HDSSB u Saboru: Mi smo majmuni koji gledaju kako nas Vlada vodi u propast!

Foto: Davor Pongračić (Cropix)

RASPRAVU o Polugodišnjoj informaciji o financijskom stanju i provedbi monetarne politike, koju je Saboru danas podnijela Hrvatska narodna banka, oporba je iskoristila za kritiziranje njezinog rada, ali i vladine gospodarske politike. Svemu je međutim prethodio zahtjev laburista da se zastupnicima obrati ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina zbog afere sa zatrovanim mlijekom.

Laburistima smeta što se krivnja odmah svalila na hrvatskog seljaka.

"Ako je to od domaćeg mlijeka, bili bi zatrovani i svi ostali mliječni proizvodi, a nisu. Velika je pljuska Hrvatskoj i što su štetni sastojci otkriveni u susjednoj državi, što onda rade naše službe", pitao je laburist Branko Vukšić.

"Kakvo sve smeće jedemo a da ni ne znamo. Vodi li itko brigu o fizičkom zdravlju nacije kad se Vlada svakodnevno trudi pogoršati mentalno? Računi se moraju polagati ovdje kad zatraže zastupnici. Račune trebaju polagati i premijer i ministri", rekao je Vukšić.

Jakovina račune ipak nije položio, a opravdao ga je predsjednik Sabora Josip Leko poručivši da njegov dolazak nema smisla dok se ne utvrde sve činjenice.

HNB: Nužno smanjiti proračunski deficit i provesti reforme

A kada se sagleda HNB-ova informacija o financijskom stanju i provedbi monetarne politike za prvo polugodište 2012. godine jasno je da nužno smanjiti proračunski deficit i provesti reforme, istaknuo je zamjenik guvernera HNB-a Relja Martić.

"HNB u krizi radi što i druge središnje banke samo to radi u skladu sa svojim instrumentarijem, okolnostima u kojima djeluje i s hrvatskim specifičnostima", rekao je Martić.

Ne radite dovoljno, odgovorili su iz oporbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko god to možda predstavnicima HNB-a nije drago čuti, legitimno je pitanje je li monetarna politika mogla više i bolje", kazala je Martina Dalić iz HDZ-a, a odgovorio joj je HNS-ov Srđan Gjurković.

"Za razliku od HDZ-ove Vlade mi imamo suradnju monetarne i fiskalne politike", istaknuo je Gjurković.

HDSSB: Linić je poskupljenjima udario po narodu

Najžešći u kritikama bio je HDSSB-ov Boro Grubišić koji je središnju banku optužio za potpunu otuđenost od naroda i države u kojoj su građani siročad, otac im je Linić, a majka guverner HNB-a.

"Linić je poskupljenjima udario po narodu, a guverner nas prepustio poslovanju komercijalnih banaka. Kakva je to naša sudbina?", pita se Grubišić.

Za nju je kriva je bivša vlast koja ništa nije napravila na području restrukturiranja gospodarstva, poručila je SDP-ova Nadica Jelaš.

"Nisu se iskoristili bolji uvjeti za zaduživanje u prošlosti. Ništa se nije učilo za promjenu gospodarske strukture", kaže SDP-ovka, no za HDSSB-ovce krive su i bivša i sadašnja garnitura.

Dinko Burić i Zoran Vinković poručuju da su nas HDZ-ove Vlade dovele u bananu, a da nas je ekonomska politika aktualne Vlade dovela u gajbu banana. Vinković dodaje da smo na plantaži banana.

"Mi smo majmuni koji gledaju kako nas vodite u propast", zaključio je HDSSB-ovac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara