HDZ: Brkić ne napušta Sabor zbog diplome, nego zbog lokalnih izbora

Foto: Robert Fajt (Cropix)

"O TOME razmišljam već nekoliko mjeseci jer nije jednostavno istovremeno biti i glavni tajnik stranke i zastupnik u Saboru. Sada sam i šef izbornog stožera HDZ-a za lokalne izbore i nemoguće je kvalitetno izvršavati sve tri funkcije", napisao je na svom službenom Facebook profilu Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a i najbliži suradnik Tomislava Karamarka, objašnjavajući kako je i zašto zamrznuo svoj mandat u Saboru.

Naime, Brkić ne voli medije i ne voli davati izjave novinarima pa se tako jutros nije javio ni novinarima Indexa da nam odgovori na pitanje je li razlog njegova povlačenja iz aktualne politike u Saboru afera oko plagijata diplomskog ispita o čemu je prvi pisao Index.hr. 

Da Brkić više voli pisati nego davati izjave uvjerili smo se i sami, prije desetak dana kada nam je preko SMS komentirao aferu sa svojim diplomskim radom. 

"Svašta doznam o sebi u medijima", natipkao je Brkić u svom SMS odgovoru. Umjesto Brkića pred novinare se nakon izbijanja afere pojavio šef stranke Tomislav Karamarko, koji je branio svog štićenika izjavom da su diplomski radovi "kompiliranje i kompilacija". 

Bitno je naglasiti da Brkić odlazi iz Sabora svega dva dana nakon što je drugi čovjek HDZ-a Drago Prgomet izjavio kako bi izašo iz HDZ-a da se otkrije da je njegov diplomski rad plagijat. 

"Plagijat je plagijat, bez obzira na to je li riječ o stručnom - diplomskom radu, ili znanstvenom radu poput doktorata. Govorim o sustavu vrijednosti i načinu ponašanja", rekao je Prgomet za Novi list, što je izazvalo lavinu reakcija.

Jandroković: Odluka je bila Brkićeva

No, iz HDZ-a tvrde da nije riječ o aferi s plagiranjem diplomskog rada, već pripremi za lokalne izbore.

"S obzirom na rezultat na prošlim izborima, očito da takva praksa nije bila dobra, pa vjerujem da će ovo pripomoći da HDZ ostvari puno bolje izborne rezultate nego na zadnjim parlamentarnim izborima", rekao je Gordan Jandroković te odgovorio na pitanje ima li odluka veze s aferom 'diplomski rad'. "Ne, apsolutno ne", kratak je bio Jandroković, koji pojašnjava i da je odluka isključivo Brkićeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Gospodin Milijan Brkić je i glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice i on je osobno zatražio da ga se razriješi ovdje obaveza koje ima u Hrvatskom saboru jer se želi sto posto posvetiti poslu glavnog tajnika. Predstoje nam lokalni izbori i mislim da je korektno s njegove strane da se potpuno posveti poslu glavnog tajnika i mislim da će to biti korisno za HDZ", rekao je Jandroković.

Radoš: Uvjeren sam da odlazi zbog diplome

U to ne vjeruje HNS-ov Jozo Radoš.

"Ja sam uvjeren da gospodin Brkić ne odlazi zbog toga što ima puno posla izvan Sabora nego zato što su mu našli falsificiranu diplomu i stranka je procijenila da je i njegova pozicija slabija i pozicija stranke i to je razlog. Visoke standarde ne gomilanja funkcija teško da će HDZ uvesti u ovu državu", istaknuo je Radoš.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara