HDZ: Kukavički je što Milanović i dalje taji datum izbora

HDZ: Kukavički je što Milanović i dalje taji datum izbora

Foto: FAH

IZ HDZ-a su u nedjelju kukavičlukom nazvali izjavu premijera Zorana Milanovića, koji u sinoćnjem intervjuu za Novu TV nije želio reći kada će se održati parlamentarni izbori, već je samo kazao kako su velike šanse da će izbori biti počektom iduće godine.

"Nedemokratski i kukavički je od Milanovića još uvijek tajiti datum izbora. Posljednje najave, kako će to biti početkom iduće godine, jesu pomak nabolje, ali javnost čeka točan datum. Ako je to uistinu tek iduće godine, zašto Zoran Milanović već sada, osam mjeseci prije izbora vodi kampanju, umjesto da rješava nagomilane probleme i otvara radna mjesta. Posve je jasno da je Milanović svjestan da njegova Vlada nije napravila ništa, jer da je uspješna, izbore bi raspisao odmah", stoji u HDZ-ovu priopćenju, koje je potpisao glasnogovornik stranke Ivan Jabuka.

Premijer Zoran Milanović u subotu je izjavio kako su velike šanse da će parlamentarni izbori biti početkom 2016. godine, a uvjeren je da će građani prepoznati rezultate koje je postigla njegova vlada za koje kaže da su sjajni, te da će to biti dovoljno za novi mandat u Banskim dvorima.

"U ovom trenutku sam sklon da svoju obvezu prema hrvatskim građanima odradimo do kraja, to je jedino fair. Čekam da mi konklruencija ponudi nešto, a nema ničega. Ne tražim sučeljavanje, ja bih da sam šef oporbe gorio od želje da uđem u polemiku s premijerom", rekao je Milanović u Dnevniku Nove TV, a na dodatni upit znači li to da će izbori biti početkom 2016, odgovorio je: "Velike su šanse za to".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara