HDZ: Žalosno je da od Nove godine pojeftinjuju krznene bunde i dragulji, a poskupljuje domaće mlijeko i kruh

HDZ: Žalosno je da od Nove godine pojeftinjuju krznene bunde i dragulji, a poskupljuje domaće mlijeko i kruh

Foto: Ilustracija

HDZ-OV Odbor za gospodarstvo priopćio je kako bi Hrvatska u Europsku uniju trebala ući 1. srpnja 2013. godine, no i kako novo oporezivanje slijedi pola godine ranije, već od 1. siječnja, kada se ukida nulta stopa i počinje naplaćivati PDV od 5% na kruh, mlijeko, knjige i znanstvene časopise, lijekove, ortopedska pomagala i kino ulaznice.

"Trgovački lanci radi samopromocije pokušavaju stvoriti klimu stabilnosti cijena, no u konačnici novi prijevremeni Kukuriku porez je tijekom povećane potražnje u blagdanskom ozračju već ugrađen u krajnje cijene proizvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uistinu je žalosna činjenica da nakon cjelogodišnjeg osiromašenja građana poreznom agresijom - povećanjem PDV-a i trošarina, poskupljenja struje, plina, cestarina, hrane i grijanja, istog dana Nove godine zbog smanjenja poreza pojeftinjuju krznene bunde, dragulji, skupi nakit, drago kamenje i uvozni automobili, a poskupljuje domaće mlijeko i kruh.

Gubitak za proračun od ukidanja poreza na luksuz neće biti veliki, ali će zato dobitak od PDV-a na kruh, mlijeko i lijekove biti ogroman, što upućuje na činjenicu da ova vlast uporno otima siromašnima kako bi bogati bili još bogatiji.

Uvjeravajući građane kako nam je zapravo dobro ali da toga očito još nismo svjesni, neizbježno navodi na zaključak da nas u 2013. godini čeka uz već najavljeni porez na nekretnine, daljnji nastavak porezne agresije. Stoga, u situaciji galopirajuće nezaposlenosti i porasta siromaštva apeliramo još jednom na Vladu da preispita svoju odluku o prijevremenom ukidanju nulte stope PDV-a, jer ta odluka predstavlja direktan udar na najranjivije kategorije građana", stoji u priopćenju HDZ-ova Odbora za gospodarstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara