HDZ ima u planu dodatno opteretiti proračun: "Osnovat ćemo ministarstvo za Hrvate izvan RH kada dođemo na vlast"

Foto: Hina

VISOKI dužnosnik HDZ-a Milan Kovač najavio je u Širokom Brijegu da će ova stranka kada dođe na vlast u Hrvatskoj uspostaviti posebno ministarstvo za Hrvate izvan Hrvatske čime će se ojačati skrb prema sunarodnjacima izvan zemlje.

Govoreći na svečanoj sjednici općinskog vijeća u Širokom Brijegu Kovač koji je predsjednik zajednice kluba utemeljitelja HDZ-a "Franjo Tuđman" i Odbora za BiH istaknuo je da će se uskoro dogoditi snažan zaokret službenog Zagreba prema Hrvatima u BiH.

"Uvjeravam vas da će se odnos prema hrvatskom narodu u BiH uskoro promijeniti. Onog trenutka kad na Pantovčak dođe Kolinda (Grabar-Kitarović), a na Markov trg Tomislav Karamarko idemo u osnivanje ministarstva za Hrvate izvan Hrvatske kroz koje ćemo skrbiti o jednakopravnosti hrvatskog naroda u BiH i ostvarivanju temeljnih ljudskih prava u Srbiji i Crnoj Gori«, istaknuo je Kovač.

Prenio je pozdrave predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

Prije svečane sjednice Općinskog vijeća položen je vijenac i zapaljena svijeća na Trgu širokobrijeških žrtava za sve umrle, poginule i nestale hrvatske branitelje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara