HDZ-ova Maletić: Hrvatska je mjerna jedinica za stagnaciju i neuspjeh

HDZ-ova Maletić: Hrvatska je mjerna jedinica za stagnaciju i neuspjeh

Foto: FAH

HRVATSKA je postala mjerilo za neuspješnu zemlju unutar Europske unije, rekla je u Zagrebu HDZ-ova zastupnica u Europskome parlamentu Ivana Maletić komentirajući danas objavljenu zimsku ekonomsku prognozu Europske komisije.

Europska komisija smanjila je procjenu pada hrvatskog gospodarstva za prošlu godinu na minus 0,5 posto, a za ovu je godinu zadržala ranije prognoze o izlasku iz recesije s marginalnim rastom od 0,2 posto, a za sljedeću godinu predviđa rast 1 posto, što HDZ smatra "zvonom za uzbunu".

"Hrvatska je postala mjerna jedinica za stagnaciju i neuspjeh", rekla je Maletić. "Iz kvartala u kvartal Europska komisija piše hrvatskoj vladi isto: zbog neprovođenja nužnih reforma gubite šanse za rast i razvoj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njezinim riječima, i predviđenih 0,2 posto rasta nisu stvarni rast već prelijevanje zbog rasta ekonomija u ostalim članicama EU-a, a "porazna je i sljedeća godina koja je zapravo stagnacija", rekla je.

Hrvatska je, drži HDZ-ova europarlamentarka, "12. put dobila opomenu Europske komisije", a predsjednik HDZ-ova odbora za financije Tomislav Čorić rekao je kako je Hrvatska jedina zemlja Europske unije kojoj će u iduće dvije godine javni dug intenzivno rasti.

"Svi ekonomski pokazatelji zvone na uzbunu", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara