HDZ-ova Vodanović izabrana za glavnu tajnicu Mladeži EPP-a

HDZ-ova Vodanović izabrana za glavnu tajnicu Mladeži EPP-a

Foto: Hina

ČLANICA Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a Andrea Vodanović izabrana je na 10. kongresu mladeži Europske pučke stranke (YEPP) za glavnu tajnicu mladeži EPP-a, izvijestila je u ponedjeljak Mladež HDZ-a.

Vodanović je na dužnost glavne tajnice YEPP-a izabrana 16. svibnja je u Portugalu na jubilarnom Kongresu najvećeg i najutjecajnijeg europskog političkog podmlatka na kojem je sudjelovalo 250 izaslanika iz 51 organizacije iz gotovo 40 država. Hrvatsku delegaciju, u čijem sastavu su bili Bože Bagarić, Marijana Balić, Ivona Milinović, Pave Pocrnja i Marko Vidakušić, predvodio je glavni tajnik Mladeži HDZ-a Andrej Tolušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na tom kongresu u punopravno članstvo YEPP-a jednoglasno je primljena Mladež HDZ-a BiH.

Kako se ističe u priopćenju, Mladež HDZ-a po prvi puta u međunarodnoj politici ima tako visoko rangiranog člana, a Andrea Vodanović je i prva žena koja je izabrana na tako visoku - drugu funkciju u Mladeži EPP-a.

Za predsjednika YEPP-a ponovno je izabran Konstantinos Kyranakis iz Grčke, a njegov zamjenik je Roland Mittman iz Njemačke. Za zamjenika glavne tajnice izabran je Christodoulos Ioannou iz Cipra.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara