HDZ-ovci u euforiji, Karamarko poručuje: Ovo je samo prva pobjeda!

Foto: Srđan Vrančić / Cropix

JEDVA je vidno samozadovoljni Tomislav Karamarko došao do riječi na ponoćnoj press konferenciji u zagrebačkoj središnjici HDZ-a. Nije se mogao nadglasavati sa svojim pristašama koji su pobjedu na europskim izborima slavili skandirajući "Pobjeda, pobjeda" i "Tomo, Tomo", te pjesmom u pratnji tamburaša.

"Mogu li ja početi?", pokušao ih je Karamarko utišati, ali nisu se dali. "Kao što kaže ova prekrasna pjesma Klape Cambi, koju ste i sami pjevali, mi smo, dragi prijatelji, pobijedili na ovim izborima", kazao je Karamarko kada se napokon izborio za riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Izašli smo iz ponora parlamentarnog poraza"

"Evo ankete, na uzorku od 745 tisuća ljudi. Mislim da je to jedan respektabilan uzorak. Dobili smo 33 posto glasova. Nadam se i vjerujem da smo zadovoljni, da su zadovoljni svi naši članovi, koji su se ovih tjedana trudili i mučili da ostvarimo ovu pobjedu. Želim se zahvaliti našoj mladeži, ženama, svima onima koji su dokazali svojom ljubavlju prema ovoj stranci da ona živi i jača", kazao je Karamarko, čiji su govor HDZ-ovci često prekidali aplauzom.

"Ovo je samo prva pobjeda. Izašli smo iz ponora parlamentarnog poraza, godinu dana radili na sebi i sada smo pobjednici. Rekli smo da HDZ moramo mijenjati, nalazili smo razloge i uzroke zašto smo gubili. Naša deviza je danas ona koju hrvatski narod prihvaća: lopovluk, korupcija i kriminal van, a poštenje i iskreno domoljublje nazad u HDZ. I to se dogodilo. Mi smo svoju katarzu prošli, čekamo da se to i drugima dogodi", kaže Karamarko.

"Ljude je trebalo više motivirati da izađu na izbore"

Predsjednik HDZ-a čestitao je svima koji su ušli u Europski parlament. Pozvao je na suradnju između zastupnika s HDZ-ove liste i ostalih koji će predstavljati Hrvatsku u Bruxellesu. "Mogu samo poručiti da se svi zajedno, čvrsto i s ljubavlju moramo boriti za Hrvatsku u Europskom parlamentu", kazao je Karamarko.

Karamarko je najavio da se HDZ sada okreće lokalnim izborima za koje će se, kako kaže, pripremati isto kao i za parlamentarne. Istaknuo je da mu je žao što je izlaznost na europske izbore bila vrlo niska. "Ne želim u ovom svečanom trenutku nikoga kriviti, iako će to sigurno biti tema ovih dana. Ljude je trebalo više motivirati da izađu. Ali sada je to iza nas. Mi smo predlagali da ovi izbori budu u isto vrijeme kada i lokalni, jer ovo je Hrvatsku koštalo 85 milijuna kuna. Moglo se i bez tog troška", kaže Karamarko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara