HDZ-ovka Tonka Lovrinov na sjednici vijeća: Nabijem vas na kurac!

Screenshot: Youtube

DANAŠNJA sjednica u gradskom vijeću u Pločama izmakla je kontroli zbog prijedloga izmjena i dopuna prostornog plana kojim se planira izgradnja termoelektrane na ugljen.

U žaru rasprave, HDZ-ova Tonka Lovrinov poručila je protivnicima projekta da ih "nabije na kurac" zbog čega je dobila i opomenu pred isključenje sa sjednice, piše Dubravački dnevnik.

O investiciji tvrtke "Luka Ploče - Energija" da se u luci Pločama izgradi termoelektrana snage 800 MW danas su trebali raspravljati gradski vijećnici, ali je ta točka skinuta s dnevnog reda. Gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić najavio je referendum nakon što se provede javna rasprava o projektu izgradnje termoelektrane na ugljen.

Od ranog jutra pred vijećnicom je prosvjedovalo oko tisuću građana koji se bore protiv zagađenja zbog čega je zatvoren i promet. Prosvjed su organizirale udruge Pravo na zdrav život i Spasimo dolinu Neretve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Gradsko vijeće Ploča na kraju je odbilo prihvatiti prijedlog izmjena i dopuna prostornog plana kojim se planira izgradnja termoelektrane u Pločama.

Koordinatori prosvjeda Ivo Karamatić i Ana Musa u jednom trenutku su se pojavili na balkonu zgrade te poručili kako je točka o Termoelektrani skinuta s dnevnog reda sjednice.

"Dobili smo bitku, ali rat još traje", kazao je Ivo Karamatić, dok je njegova kolegica Musa zahvalila okupljenim prosvjednicima. Prosvjednici su odgovorili skandiranjem: "Vratit će se Walter, jebat će vam mater", prenosi Ploce.com.hr.

Na sjednici je pročitano i pismo iz Ministarstva gospodarstva u kojem se navodi da projekt izgradnje TE ima potporu Ministarstva te da je od njih došla inicijativa kojom je Luka Ploče energija d.o.o. zatražila izmjene Prostornog plana Dubrovačko - neretvanske županije koje su ključne za gradnju TE, prenosi Dubrovački dnevnik. Ministar Ivan Vrdoljak dopisom se ispričao zbog nemogućnosti sudjelovanja na sjednici vijeća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara