HDZ smijenio Šeksa i Kosor s mjesta potpredsjednika Sabora: Nagodit će se u slučaju Fimi-media?

Foto: Admir Buljubašić / Cropix

ZAVRŠILA je još jedna trakavica u HDZ-u. Predsjedništvo stranke je sa samo dva suzdržana glasa, dok nitko nije bio protiv, odlučilo da se sa potpredsjedničkim mjesta u Saboru smjene Jadranka Kosor i Vladimir Šeks.

Karamarko je kazao da je Kosor smijenjena zbog gubitka na izborima te zato što nakon stranačkog poraza nije ponudila ostavku na to mjesto. Na potpredsjednička mjesta u Saboru sada će HDZ-ovci predložiti Tomislava Čuljka i Željka Reinera.

Karamarko hvalio Šeksa pa ga smijenio

Nakon stranačkih izbora Karamarko se nije izjašnjavao o sudbini potpredsjedničkom mjesta Jadranke Kosor pa se i nakon večerašnje sjednice očekivalo da će ona ostati bez toga mjesta. Malo je drugačija situacija bila sa Šeksom, jer je Karamarko u ranijim nastupima dao naslutiti da bi ga mogao zadržati.

"Apsolutno na njega računam, on ima veliko iskustvo, najjači je zanatlija u smislu saborskih procedura", kazao je nedavno Karamarko. Očito ga nije mislio zadržati na potpredsjedničkom mjestu u Saboru.

HDZ bi se mogao nagoditi u slučaju "Fimi Media"

Kao utješnu nagradu će Šeks i Kosor dobiti vođenje nekih odbora koji su u kvoti HDZ-a. Karamarko je kazao kako dvojac ovo vodstvo neće ni na koji način poniziti i obezvrijediti, jer je Kosor njegova prethodnica, dok je Šeks u temeljima stranke.

Karamarko je ostavio otvorenu opciju i da bi se HDZ mogao nagoditi u slučaju "crnih fondova" zbog kojih je stranka završila na sudu u slučaju "Fimi media". Odvjetnici koji ih zastupaju su na početku sjednice prezentirali slučaj, a Karamarko je rekao da će na jednoj od sljedećih sjednica odlučiti kako dalje.

"Ne odgovara nam dugo suđenje"

"Postoji i opcija da se borimo do kraja, no ne odgovara nam dugo suđenje", kazao je Karamarko i time dao do znanja da se razmišlja o nagodbi sa Državnim odvjetništvom. "HDZ ne može biti na optuženičkoj klupi i stalno ističem da trebaju odgovarati pojedinci koji su počinili kriminal", rekao je Karamarko te dodao kako će se možda u jednom dijelu "priznati odgovornost, no ne i krivica".

Kao još argument za nagodbu s DORH-om Karamarko je naveo činjenicu da ih odvjetnici puno koštaju, a ne bi ih trebali, ako odustanu od suđenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara