HDZ-u sumnjiva brzina Vlade u ispunjavaju želja Grabar Kitarović: Ne žele da vide arhivu bivših predsjednika

HDZ-u sumnjiva brzina Vlade u ispunjavaju želja Grabar Kitarović: Ne žele da vide arhivu bivših predsjednika

Foto: FAH

NAJAVU  ubrzanog preseljenje Ureda Predsjednika Republike u Visoku ulicu HDZ-ov potpredsjednik Sabora Željko Reiner u subotu je protumačio kao pokušaj Vlade da spriječi izabranu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović da dođe u posjed arhiva svojih prethodnika Ive Josipovića i Stjepana Mesića.

Čudna je ta brzina...

"Začuđujuće je da je Vlada nevjerojatnom brzinom, kakvu ne pokazuje nikad kad se radi o dobrobiti hrvatskih građana, gospodarstvu ili financijama, donijela tu odluku, a da nije dobila zahtjev od novoizabrane predsjednice, jer ona još nije niti prisegnula. Ako je točna ta informacija, teško mogu vidjeti neki drugi razlog osim tog da se spriječi novoizabrana predsjednica da dođe u posjed arhive i dokumentacije zadnja dva predsjednika", rekao je Reiner na konferenciju za medije.

Dio medija je, pozivajući se na neimenovane izvore u Vladi, objavio kako će predsjednik u odlasku Josipović već u ponedjeljak početi s preseljenjem u Visoku, koju je Grabar Kitarović u kampanji označila kao buduću adresu svog ureda. O ustupanju državne rezidencije u Visokoj Uredu Predsjednika Vlada je odlučila na sjednici u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Vlada na zadnjoj sjednici nije samo prepustila vilu u Visokoj Uredu predsjednika. Istom odredbom budući ured Kolinde Grabar Kitarović ostaje bez prostora na Pantovčaku i svih ostalih objekata koje sada koristi: Vile Zagorje, Vile Prekrižje, Zelene vile, te klijeti s vinogradima u Samoboru

Reiner smatra da bi od Vlade bilo korektno da je, uz odluku o dodjeljivanju Visoke Uredu Predsjednika, predočila i sigurnosni elaborat i troškovnik po kojemu bi se ta zgrada trebala preurediti. "Svjedoci smo da članovi te Vlade govore da treba ogromne novce uložiti u to i da za to treba najmanje godinu dana. Ti disonasntni tonovi daju za misliti svakome tko želi malo ozbiljnije promisliti o toj nevjerojatno brzoj odluci Vlade", upozorio je Reiner.

Ovo je niz dezinformacija

Osvrnuo se i na informacije da policija planira prekinuti prosvjed branitelja u Savskoj. "Ne bih želio upotrebljavati izraz 'specijalni rat', ali ću u najmanju ruku ću upotrijebiti riječ 'niz dezinformacija' koje se očito putem medija plasiraju, vezano uz braniteljski prosvjed. Ako bi došlo do prisilnog uklanjanja 100-postotnih invalida Domovinskog rata, to bi bilo uistinu stravično i nadam se da se to neće dogoditi već da je to na tragu jedne smišljene kampanje dezinformacija vezane uz branitelje", rekao je Reiner.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara