HGS postojano uz SDP: Baldasar uz Kerumovu pomoć progurao plodouživanje

HGS postojano uz SDP: Baldasar uz Kerumovu pomoć progurao plodouživanje

Foto: Hina

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar konačno je, nakon dva neuspješna pokušaja, progurao natječaj za plodouživanje Turističke palače. Pomogao je, što je bilo očekivano, Kerum, koji je u vijećnici imao dva vijećnika koji su glasali protiv. To je bilo manje bitno, jer su HGS-ovci bili tu da Baldasaru daju kvorum. Za plodouživanje su bili svi preostali, njih 17, jer u vijećnici nije bilo vijećnika Marijane Puljak i HDZ-a, koji su protiv plodouživanja, a ne kalkuliraju kao Kerum.

Zadnji put Baldasarov pokušaj da progura plodouživanje nije prošao jer u vijećnici nije bilo nijednog Kerumovog vijećnika pa nije bilo kvoruma. Očito je splitski gradonačelnik sve dogovorio sa šefom HGS-a, s kojim je predzadnji dan stare godine imao druženje u kafiću Baoli na Gripama.

Baldasar ništa ne može bez Keruma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baldasar je ljetos prvi put pokušao s plodouživanjem, i to tako da je pred gradske vijećnike stigao pobjednik natječaja za čije ih raspisivanje uopće nisu pitali. Brzo se otkrilo da iza novoosnovane firme pobjednika natječaja stoji zapravo Stipe Mađor, Baldasarov donator. Kako se u cijelu priču uključio DORH, Kerum je spašavao Baldasara prijedlogom da Grad Split sam financira obnovu Palače.

Baldasar je brže-bolje pristao samo da bi se nakon dva mjeseca predomislio jer je ispalo da će rekonstrukcija Grad Split puno više koštati nego da je radi privatni partner. Već dva mjeseca Baldasar neuspješno gura tekst natječaja za novo plodouživanje, dok se Kerum konačno nije "slomio" te osigurao dovoljan broj vijećnika za kvorum. Još se jednom pokazalo da bez Keruma, Baldasar zapravo ne može ništa. On mu je najvjerniji saveznik. Čak i kad glasa protiv.

Bit će svakako zanimljivo vidjeti tko će sada pobijediti na natječaju. Firma pobjednik rekonstruirat će Palaču svojim sredstvima, a za to će dobiti plodouživanje na 20 godina. Gradu će se plaćati najam.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara