HND: Sabor mora smijeniti Radmana zbog nepotizma, afera, bahatosti i kaosa HRT-u!

HND: Sabor mora smijeniti Radmana zbog nepotizma, afera, bahatosti i kaosa HRT-u!

Foto: Goran Mehkek / Cropix

"HRVATSKI sabor treba razriješiti Gorana Radmana", tvrdi Zdeno Duka, predsjednik HND-a, u priopćenju poslanom medijima. Hrvatsko novinarsko društvo vjeruje da Radman mora biti smijenjen s funkcije glavnog ravnatelja "zbog dobrobiti HRT-a kao javnog servisa".

"Bitan razlog za razrješenje je apsolutna nevjerodostojnost glavnog ravnatelja Radmana kojem se svaku malo otkriva neki novi sukob interesa ili to da je prikrio stvarno imovinsko stanje. Sigurno da se glavnom ravnatelju ne može vjerovati ako u imovinskoj kartici koju je pod ultimativnim pritiskom prije nekog vremena morao predati - jer to dobrovoljno nije želio ranije učiniti - nije prijavio i to da na Bohinju posjeduje hotel s velikim zemljišnim posjedom", poručuje HND.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Duka se u priopćenju osvrnuo i na Radmanovu press konferenciju, koju je dio novinara napustio jer ih je šef HRT-a izvrijeđao u najboljoj maniri Zdravka Mamića. Nevjerojatno je da šef javnog servisa, smatra HND, doživljava kritike na ovakav način i novinare opisuje kao "prenositelje zla".

"To što su novinari otkrili da nije prijavio da ima hotel u vlasništvu u Sloveniji - on doživljava kao novinarsku hajku s ciljem izlaganja linču njega, njegove djece i ugrožavanja njegove imovine. Ne bi li to bilo pomalo suludo, kad ne bi bilo pokvareno? Bi li možda bilo potrebno da vlast pohapsi novinare jer Radman osjeća da ga fizički ugrožavaju!?", tvrdi Duka.

"Radman je na današnjoj novinarskoj konferenciji ne samo nervozno, općenito i paušalno izvrijeđao novinare nego i posredno prisilio sve svoje glavne podređene da mu vlastitim prisustvom na konferenciji čuvaju leđa. Rijetko tko se usudio ne doći. Kao da je najnovija afera i njihova, a ne samo njegova osobna stvar. Privremeno rukovođenje i stanje privremenosti na HRT-u nešto je najgore što se javnoj televiziji i radiju moglo i može dogoditi. Ali, u ovoj je situaciji nažalost još i gore da ostane aktualni glavni ravnatelj. S obzirom na nepotizam, na neshvaćanje sukoba interesa, na brojna sporna imenovanja, bahatost i poprilični kaos na HRT-u, Hrvatski sabor bi trebao razriješiti glavnog ravnatelja kako bi očuvao potencijal javnog HRT-a", zaključuju iz HND-a.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara