HND od policije traži bolju suradnju s medijima: "Uskraćuju se informacije i stvara kriva slika o stanju sigurnosti"

Foto: Ilustracija

HRVATSKO novinarsko društvo reagiralo je danas priopćenjem kojim podsjeća Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo policije i sve njihove policijske uprave na obvezu poštivanja smjernica za odnose s javnošću što su ih sami donijeli. Policija novinare službenim sms-om obavještava o "crnim" događajima, kako bi putem svojih medija pravovremeno izvijestili javnost.

"U posljednjih desetak dana Policijska uprava zagrebačka nije poslala službeni sms za više događaja, među kojima je i pucnjava policajaca na automobil s bjeguncima, smrt mladića u noćnom klubu, razbojništvo nad vremešnim muškarcem u Ivanjoj Reci koje je za njega bilo kobno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time što ne izvještava novinare policija u stvari uskraćuje informacije građanima, te stvara iskrivljenu sliku o stanju sigurnosti.

Stoga HND inzistira da policija poštuje vlastite smjernice za odnose s javnošću i šalje službene sms-ove za "crne" događaje neselektivno, jednako kao što neselektivno traži pomoć medija u potrazi s nestalim osobama ili nepoznatim počiniteljima kaznenih djela", stoji u priopćenju Hrvatskog novinarskog društva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara