HND traži od HRT-a da s ekrana skine logo "Brand Leader Award": Rušite dignitet javne televizije!

Foto: Arhiva

UKOLIKO ste proteklih dana gledali HRT, u kutu ekrana sigurno ste primijetili neuobičajeni logo: javna televizija na ovaj način se pohvalila osvajanjem nagrade "Brand Leader Award", koju dodjeljuje privatna marketinška firma "Mass media International".

Zbog odluke vodstva HRT-a da objavi ovaj logo, odnosno da ga već nekoliko dana uzastopno drži na ekranu, reagirao je Izvršni odbor HND-a na HTV-u. U priopćenju koje potpisuje Sanja Mikleušević Pavić stoji da nagrada koju je HTV dobio nije u reciprocitetu sa značajem koji joj se daje 24 sata dnevno na ekranima HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zanima nas i koliko je HRT objavu loga njihove nagrade naplatio navedenoj privatnoj tvrtki", stoji u priopćenju, zajedno s napomenom da se ovakvim tretmanom ove nagrade u neravnopravan položaj stavljaju sve ostale nagrade koje su  dobili HRT ili njegovi djelatnici kao i oni koji su im nagrade dodijelili.

Nagradu su u ostalim kategorijama "brandova" dobili:

Subotica kao grad budućnosti u jugoističnoj Europi, Istarska županija, Farmakom MB iz Šapca, Privredna komora Srbije, Turistička organizacija grada Beograda, putnička agencija Kon Tiki, obiteljska tvrtka Zlatiborac d.o.o iz sela Mačkat na planini Zlatibor, Ivan Ivanović (voditelj Prve srpske televizije kojeg je Demokratska zajednica Hrvata iz Subotice prozvala zbog šovinističkih ispada na račun Hrvata) te  neovisna TV postaja B 92 (koja ni na svojim web stranicama, a kamoli na ekranu na ovaj način ne promovira nagradu).

"Stoga zahtijevamo da se logo nagrade tvrtke 'Mass media International' odmah ukloni s ekrana nacionalne televizije jer ruši dignitet HRT-a", zaključuje se u priopćenju, uz opasku da je očita namjera obmanjivanja javnosti i gledatelja o "važnosti" ove nagrade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara