HOS-ovci traže kažnjavanje odgovornih za oštećenje njihova spomenika

Screenshot: Facebook

BIVŠI pripadnici IX. bojne HOS-a pozvali su danas policiju i tužiteljstvo da što prije otkriju i kazne odgovorne za oštećenje spomenika poginulim braniteljima te postrojbe u Domovinskom ratu, a predsjednik istoimene Udruge Marko Skejo poručio je kako će u suprotnom HOS-ovci pronaći krivce i s njima se obračunati.

"Ako institucije ne pronađu počinitelje koji su oštetili spomenik poginulim pripadnicima HOS-a i ne kazne ih, mi ćemo ih pronaći i obračunati se s njima", rekao je Skejo novinarima ispred spomenika 46-orici poginulih pripadnika te postrojbe, kojeg je prije četiri dana nepoznata osoba zalila crvenom bojom i oštetila.

Istaknuo je kako su taj vandalski čin napravila "djeca onih koji su nedavno pjevali 'Oj, Mosore, Mosore', naglasivši da je rat završio prije više od 20 godina te da je krajnje vrijeme da započnemo živjeti kao normalna država.

Branitelji HOS-a oštećenje spomenika smatraju najvećim kukavičlukom u zadnja dva desetljeća, a zalijevanje spomenika crvenom bojom napadom na sve branitelje, kao i na brojne poginule. Poručili su kako neće nikome dopustiti da ih ponižava i blati.

"Želimo odgovor državnih tijela što su poduzeli na otkrivanju počinitelja, prošlo je dovoljno vremena da nas izvijeste. Ako nadležna tijela nemaju saznanja o počiniteljima ili ih ne žele ili ne smiju imati, branit ćemo se i obraniti sami. Ako ne znaju tko su organizatori i počinitelji upućujemo ih na nedavne aktivnosti i izjave vrlih splitskih crvenih fašista, koji sebe nazivaju antifašistima i na internet aktivnosti njihove crvene omladine", poručio je Damir Banić, nekadašnji pripadnik IX bojne HOS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara