HRT: Nije istina da ravnatelj poslovanja Boris Sruk odlučuje o isplati odštete svom ocu, nema nagodbe s HRT-om!

Foto: Arhiva

HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA uputila je demantij i reakciju na članak "Novi sukob interesa na javnoj televiziji! Otac HRT-ovog direktora financija sudi se s HRT-om već godinama!", a kojeg prenosimo u cijelosti:

"Poštovani,

U ime HRT-a, u skladu sa Zakonom o medijima, upućujem demanti i reakciju na članak objavljen danas u Vašem mediju pod naslovom: Novi sukob interesa na javnoj televiziji! Otac HRT-ovog direktora financija sudi se s HRT-om već godinama!

U članku, među ostalim kažete:

"Kao šef poslovanja na HRT-u, Sruk bi trebao donositi odluke i u slučaju nagodbi u financijskim sporovima koje vodi Hrvatska radio televizija."


Ova tvrdnja potpuno je neistinita. "Odluke u slučaju nagodbi u financijskim sporovima" donosi Glavni ravnatelj HRT-a. Ravnatelj Poslovanja s njima nema nikakve veze.

U nastavku kažete:

"Branko Sruk je, naime, zajedno s Katicom Mišetić iz Šibenika, kao vlasnik parcele od 1,49 hektara u Zatonu kod Šibenika na kojoj je prije skoro četrdeset godina sagrađen tv odašiljač, 2006. g. podigao tužbu protiv tri poduzeća: Hrvatske televizije, Odašiljača i veza d.o.o. te Hrvatskih telekomunikacija d.d."

Tužba je podignuta 1.9. 2005., a ne 2006. g.

Donoseći izjavu g. Branka Sruka, pišete i sljedeće:

"Istina je da sam podigao tužbe zbog korištenja moje parcele, no, to nema veze s mojim sinom Borisom, od kojeg sam zahtijevao da ne sudjeluje u pregovorima vezanim za isplatu odštete", izričit je Branko Sruk koji tvrdi da od početka spora predlaže nagodbu i sporazum s utuženim poduzećima. Uklanjanje antenskog stupa s vrijednom opremom mogao bi, naime, ostaviti cijelo područje Šibenika bez TV signala čime bi nastala velika šteta za HRT koji je prvooptuženi u sporu, a potom i za druge dvije tvrtke.

Stavljanje baš ove izjave g Branka Sruka u vezu s HRT-om je čista manipulacija. Naime, nikada nitko s HRT-a ili u ime HRT-a nije vodio pregovore o isplati odštete s g Brankom Srukom, gđom Mišetić ili njihovim odvjetnikom. Pretpostavljamo da bi se ova izjava mogla odnositi na ostala dva tuženika. Stavljanjem ove izjave u kontekst HRT-a, iako HRT ne spominjete izričito, čitatelje dovodite u zabludu jer ih ostavljate u uvjerenju da g Branko Sruk govori o pregovorima s HRT-om. Ponavljamo, pregovori s HRT-om nikada se nisu dogodili.

U nastavku kažete:

"Prema neslužbenim izvorima Branko Sruk i Katica Matišić odbili su nagodbenu ponudu na milijun kuna, očekujući da mogu dobiti i veću naknadu za pretrpljenu štetu. Zanimljivo je da procjene o tom sporu i eventualnoj nagodbi sa Srukom na HRT-u odlučuju pravna i financijska služba kojoj je odnedavno na čelu njegov sin Boris Sruk. U upravu HRT-a Sruk je došao na poziv Gorana Radmana s kojim je surađivao na veleučilištu Vern."

I na ovom mjestu čitatelje ponovno dovodite u zabludu. Još jednom ističemo kako ponuda o kojoj govorite, ukoliko je postojala, nema baš nikakve veze s HRT-om. Ponovno se radi o čistoj manipulaciji jer čitateljima, iako to izričito ne pišete, kontekstom namećete uvjerenje da se radi o nagodbi s HRT-om.

Također, tužba je podignuta 1.9.2005., sporni antenski stup prešao je pod upravljanje OiV-a 18.4.2002. i otada nema nikakve veze s HRT-om.

Ponavljate i neistinu kako "o eventualnoj nagodbi sa Srukom odlučuju pravna i financijska služba". Ponovno ističemo, kako bi o tome mogao odlučivati jedino Glavni ravnatelj kada bi uopće bilo govora o nagodbi.

Također, g Sruk nije došao u Upravu HRT-a. HRT, naime, uopće nema Upravu. Također, g. Boris Sruk je na mjesto ravnatelja Poslovanja izabran na javnom natječaju.

U tekstu kažete i:

"Osim Sruka, Radman je u upravu HRT-a doveo i Marka Lackovića te Marka Bajića."

Ponavljamo kako HRT nema Upravu. G Lacković i Bajić nisu ni članovi Ravnateljstva HRT-a već rukovoditelji radnih jedinica unutar poslovnih jedinica te su također izabrani na javnom natječaju.

I na kraju, izražavamo žaljenje, što informacije kojima raspolažete, prije objave, niste provjerili i na HRT-u.

S poštovanjem,

HRT Komunikacije"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara