HRT ih nije uspio sabotirati: Dubrovčani skupili više od 5000 potpisa za referendum

Foto: Tonči Plazibat / Cropix

U SAMO tri dana u Dubrovniku je prikupljeno više od 5000 potpisa za referendum o projektu golfa na Srđu s pripadajućom apartmanizacijom. Samo prvog dana prikupljanja, u petak, prikupljeno je oko 2000 potpisa.

Dubrovački aktivisti do 15. veljače moraju skupiti 8000 potpisa kako bi osigurali održavanje prvog referenduma raspisanog na zahtjev građana u povijesti Hrvatske. Svoj potpis za održavanje referenduma u Dubrovniku dali su čak i lokalni političari, poput Andra Vlahušića i Dubravke Šuice, koji podržavaju projekt golfa na Srđu.

Skupljanje potpisa za referendum će, kako se čini, biti uspješno, unatoč medijskoj blokadi pa i dezinformiranju građana od strane HRT-a, poručuju iz Organizacijskog odbora za referendum. Naime, početak kampanje za skupljanje potpisa za referendum obilježio je ravnatelj HRT-a Goran Radman, prema čijem su nalogu na Radio Dubrovniku zabranjeni plaćeni oglasi kojima se građane pozivalo da podrže referendum.

Nastavilo se, poručuju iz inicijative "Srđ je naš", u HTV-ovom središnjem Dnevniku kojeg je vodio i uređivao Zoran Šprajc. "U prilogu o dubrovačkom referendumu, umjesto pitanja kolegici u Dubrovniku, urednik Drugog dnevnika Zoran Šprajc iznio je tendenciozne i velikim dijelom neistinite konstatacije o projektu. Usto, komentar novinarke Sandre Lacković o velikom odazivu građana Dubrovnika, pratio je propagandni film investitora, i to u udarnom informativnom terminu javnog servisa", poručuje Organizacijski odbor za referendum.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara