HSS Liniću: "Postoji li još koja skupina u ovoj državi koja nešto privređuje, a da je niste svojom pohlepom uništili?"

HSS Liniću: "Postoji li još koja skupina u ovoj državi koja nešto privređuje, a da je niste svojom pohlepom uništili?"

Foto: Davor Pongračić/Cropix

IZ Hrvatske seljačke stranke su komentirali najavu ministra financija Slavka Linića o izmjenama zakona o PDV-u.

"Pozdravljamo nastojanja ministra Marasa da zaštiti obrtnike od Linićevog nasrtaja. Rijedak je to primjer u ovoj Vladi da ministar zaista zastupa interese one grupacije koju bi i trebao štititi, iako nas čudi očit manjak komunikacije među ministrima pa čak i stranačkim kolegama.

Svakako je bilo i vrijeme da netko od ministara, ako već ne zna pomoći barem pokuša zaštiti grupaciju koju bi trebao zastupati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSS se protivi najavama ministra Linića prema kojima će se PDV obrtnicima od 31. prosinca 2013. obračunavati i naplaćivati ne više po naplaćenoj nego po fakturiranoj realizaciji. Ono što je za Ministra usputna stavka koju nije želio obrazložiti, za tisuće obrta predstavlja velik problem i dovodi ih na rub egzistencije.

HSS poziva ministra Vrdoljaka da se i on izbori za gospodarstvenike kod Linića, za početak izmjenom Zakona o PDV-u i to na način da se PDV naplaćuje naplatom računa, a ne kod izdavanja. A ministru Liniću postavljamo pitanje: postoji li još koja skupina u ovoj državi koja nešto privređuje, a koju još niste svojom pohlepom pokušali uništiti?", stoji u priopćenju HSS-a.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara