HSS postavio ultimatum Bajsu: Ima 10 dana da vrati saborski mandat stranci

HSS postavio ultimatum Bajsu: Ima 10 dana da vrati saborski mandat stranci

Foto: Goran Mehkek / Cropix

DAMIR BAJS, koji je pod suspenzijom jer nije ispoštovao odluku Glavnog odbora HSS-a da vrati mandat stranci, sada ima tek desetak dana da ipak ispoštuje stranačku odluku.

"Gospodin Bajs ima nešto što nije njegovo", rekao je predsjednik HSS-a Branko Hrg te ga pozvao da saborski mandat stavi na raspolaganje stranci inače će snositi nove disciplinske posljedice, no kakve točno još se ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na neki način se provlači misao da HSS izbacuje nekoga. Ne, HSS nikoga ne izbacuje. O svom statusu i o svom političkom djelovanju unutar HSS-a odlučuje isključivo Damir Bajs. To je čisto njegova odluka, njemu je dato na volju da odluči što će biti s njim. Želi li biti u HSS-u ili ne želi, to je stvar na njemu", izjavio je Hrg.

Podsjetimo Josip Friščić prepustio je mandat Bajsu koji je bio drugi na stranačkoj listi. Učinjeno je to bez prethodne odluke stranačkih tijela, podsjetio je Hrg. Na listi u izbornoj jedinici koja je HSS-u osigurala saborsku fotelju, osim Friščića i Bajsa bilo je još 12 kandidata među kojima i aktualni predsjednik stranke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara