HUP: Danas smo tu gdje jesmo jer nas poslodavce, nažalost, više od deset godina nitko ne čuje

Foto: Vlada.hr

HRVATSKA udruga poslodavaca priopćila je kako dosad učinjeno nije dovoljno kako bi se gradilo poticajno gospodarsko okružje za investicije te kako se nada da će njihove ciljeve i mjere za izlazak iz krize koje su predstavili prošli tjedan, Vlada što hitnije upotrijebiti.

"HRVATSKA se danas nalazi u iznimno teškoj gospodarskoj situaciji zbog dugogodišnjeg ignoriranja poruka i HUP-a i mnogobrojnih domaćih i međunarodnih stručnjaka o nužnosti provedbe sveobuhvatnih i dubokih reformi.

Danas smo tu gdje jesmo jer nas poslodavce, nažalost, više od 10 godina nitko ne čuje i ne uvažava naše prijedloge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijenimo i pozdravljamo svaki napor Vlade usmjeren oporavku i rastu gospodarstva. No, smatramo kako dosad učinjeno nije dovoljno kako bismo gradili poticajno gospodarsko okružje za investicije.

HUP je zato i prošli tjedan predstavio čitav niz konkretnih mjera za izlazak iz krize te i ovom prilikom naglašavamo da realizacija 13 ciljeva HUP-a te pripadajućih mjera jamči stvaranje temelja za nova ulaganja, otvaranje novih radnih mjesta, povećanje plaća i mirovina, bolje obrazovanje i zdravstvo, rast standarda i kupovne moći, ukratko povećanje kvalitete života svih građana.

Zbog toga se nadamo da će ove ciljeve i mjere Vlada što hitnije upotrijebiti, a poslodavci će joj dati punu podršku u njihovoj realizaciji", stoji u priopćenju HUP-a.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara