HŽ: Još traje uklanjanje lokomotive koja je kraj Rudine zbog odrona iskliznula s tračnica

Foto: FAH

RADOVI na uklanjanju prevrnute lokomotive, koja je preksinoć udarivši u stijenu koja je pala na prugu iskliznula s tračnica između Labina Dalmatinskog i Kaštel Starog, nastavljeni su jutros i očekuje se da će tijekom dana biti normaliziran promet na pruzi Zagreb-Split, doznaje se od ravnatelja Regionalnog centra Jug HŽ Infrastrukture Slavka Šerića.

„Zbog jake kiše kasno sinoć bili smo prinuđeni prekinuti radove, ali jutros smo hidrauličnom tehnikom nastavili ispravljati lokomotivu koja se prevrnula, a nakon što je ispravimo, ona će dizalicom biti vraćena na tračnice“, rekao je Šerić za Hinu.

Dva vagona koja su ostala na tračnicama iza lokomotive otpremljena su su Kaštel Stari, dodao je Šerić.

Stijena teška desetak tona

Po njegovim riječima, stijena koja se odronula i pala na prugu, a u koju je udarila lokomotiva i iskliznula s tračnica, bila je teška desetak tona.

U iskliznuću lokomotive vlaka Zagreb-Split, koje se dogodilo u četvrtak na večer na pruzi između Labina Dalmatinskog i Kaštel Starog, lakše su ozlijeđeni strojovođa i njegov pomoćnik.

Iskliznuće te lokomotive dogodilo se nekoliko kilometara od mjesta Rudine, gdje se u srpnju 2009. godine dogodila najteža željeznička nesreća u povijesti Hrvatske u kojoj je šest osoba poginulo a 55 ozlijeđeno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara