HZZO odbio Noru! "Nismo imali temelja prihvatiti zahtjev!"

HZZO odbio Noru! "Nismo imali temelja prihvatiti zahtjev!"

Foto: Facebook

"HRVATSKI zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) jučer je zaprimio zahtjev za upućivanje Nore Šitum na dijagnostičku obradu u Sjedinjenim Američkim Državama. S obzirom da se zahtjev odnosi na obavljanje pretrage koja nije indicirana za dijagnostiku stupnja proširenosti bolesti, kako je navedeno u zahtjevu, te da se takva pretraga može obaviti i u više zdravstvenih ustanova koje su bliže Hrvatskoj, HZZO nažalost nije imao temelja prihvatiti zahtjev", priopćio je danas HZZO.

"Ukoliko bi se i provela zatražena dijagnostička obrada, u zahtjevu nije navedeno na koji bi se način provodilo daljnje liječenje, što je uvjet za odobravanje troškova na teret osnovnog zdravstvenog osiguranja", pojašnjavaju iz HZZO-a.

Dodaju kako podržavaju napore da se sredstva za eksperimentalno liječenje osiguraju iz drugih izvora. "Jedina mogućnost za eventualno financiranje eksperimentalnog liječenja u Hrvatskoj i inozemstvu je osnivanje posebnog fonda koji se ne bi punio iz sredstava koje građani odvajaju za osnovno zdravstveno osiguranje", zaključuju u priopćenju iz HZZO-a!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Nori Šitum možete pomoći pozivom na broj 060-800-558 ili uplatom na račun Norine majke - Đane Atanasovske u Privrednoj banci 2340009-3110426252, poziv na broj 00 25052007, naznaka: "Nora Fora - Strašni lav". Za Noru je otvorena i Facebook stranica podrške "Vratimo osmijeh Nori na lice Nora Fora - Strašni lav". Više o Norinom slučaju možete doznati OVDJE.

Amerikanci šokirali "podizanjem cijene života"

A kasno sinoć Norina obitelj doživjela je novi šok. Podsjetimo, sinoć nešto prije ponoći, iz dječje bolnice u Philadelphiji, gdje bi Nora trebala biti podvrgnuta terapiji, stigli su dodatni računi za Norino liječenje koje je poskupjelo na vrtoglavih 837.224 tisuća dolara (oko 4,7 milijuna kuna). Podsjećamo, ranija cifra je iznosila 575.000 dolara, odnosno oko 3,3 milijuna kuna!

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara