Habuš ograničio trošenje proračuna u Varaždinu

Habuš ograničio trošenje proračuna u Varaždinu

Foto: Hina

VARAŽDINSKI gradonačelnik Goran Habuš privremeno je prekinuo izvršenje gradskog proračuna i ta će mjera trajati 45 dana, a ako se financijsko stanje ne popravi, predložit će izmjene proračuna.

Mjera, uvedena zbog nepodmirenih obveza iz 2014. godine, nelikvidnosti te zbog slabijeg priljeva novca u gradski proračun, na snazi je od utorka poslijepodne, priopćila je u srijedu varaždinska Gradska uprava.

Provodi se korekcijom mjesečnih planova za veljaču i ožujak za 30 posto u svim gradskim upravnim tijelima. U mjesečnim rashodima prioritet imaju ugovorene i zakonske obveze za koje će biti osiguran novac, a ni pročelnici ni ravnatelji korisnika proračuna ne smiju preuzimati nove obveze bez dopuštenja gradonačelnika, ističe se u priopćenju.

Navodi se da su prihodi od poreza na dohodak i prireza poreza na dohodak u siječnju ove godine bili 8.432.733 kune, a u siječnju prošle godine ostvareni su prihodi od 9.382.018 kune.

Ako se proračun ne stabilizira, 15 dana prije nego što isteče rok privremenog prekida njegova izvršenja gradonačelnik Goran Habuš predložit će izmjene i dopune proračuna, dodaje se u priopćenju.

U Varaždinu je zbog istog razloga ta mjera bila na snazi i 2012. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara