Habušu zbog izazivanja nesreće u alkoholiziranom stanju oduzeta vozačka dozvola na 7 mjeseci

Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

NA VARAŽDINSKOM Prekršajnom sudu donesena je presuda protiv Gorana Habuša, koji je lani na Martinje izazvao prometnu nesreću, nedugo nakon što je izabran za varaždinskoga gradonačelnika.

Sudac je Habušu izrekao novčanu kaznu od 6.500 kuna, a primijenio je i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, što znači da će gradonačelnik ostati bez vozačke dozvole sljedećih sedam mjeseci.

Također, Habuš je obvezan platiti i troškove prekršajnog postupka u iznosu od 1.600 kuna, u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude, kada prođe žalbeni rok. Glavna rasprava održana je 26. travnja, no presuda je Habušu dostavljena jučer, potvrdila je zamjenica predsjednice Prekršajnog suda u Varaždinu, Karmela Sotošek.

"Tom presudu on je proglašen krivim za prometnu nesreću koju je skrivio 11. studenog 2011. godine oko 21.35 u Varaždinu, kada je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola. S 2,02 promila alkohola u krvi uzrokovao je prometnu nesreću", istaknula je Sotošek.

"Priznao sam krivnju i ne bježim od odgovornosti. Želim reći da činjenica da ću za sedam mjeseci ostati bez vozačke dozvole neće ni na koji način utjecati na funkcioniranje grada. Utjecat će samo na moj obiteljski život, ali to je nešto o čemu moramo razmišljati prije nego što napravimo neke propuste i bedastoće. I kao što sam rekao odmah nakon kazne, snosit ću posljedice i odgovornosti za posljedice onog što sam učinio", napomenuo je gradonačelnik Varaždina, koji je otkrio i tko će ga voziti sljedećih sedam mjeseci.

"U gradu postoji službeni vozač, on će dakle voziti u ovom službenom dijelu, a u obiteljskom dijelu supruga", pojasnio je Habuš.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara