Hajdaš Dončić: Zagorska stranka koalirat će sa SDP-om

Hajdaš Dončić: Zagorska stranka koalirat će sa SDP-om

Foto: FAH

PREDSJEDNIŠTVO Zagorske stranke (ZS) donijelo je odluku o potpisivanju političkoga koalicijskog sporazuma sa SDP-om i ostalim koalicijskim partnerima, što je u Varaždinu u četvrtak za Hinu potvrdio prvi čovjek SDP-a Krapinsko-zagorske županije i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i najavio za idući tjedan potpisivanje koalicijskog sporazuma.

Ministar Hajdaš Dončić rekao je da je Predsjedništvo Zagorske stranke spomenutu odluku donijelo u srijedu te dodao kako Zagorska stranka već sada u nekim gradovima i općinama, poput Pregrade ili u Svetom Križu Začretje, jako dobro surađuje sa SDP-om.

"Dogovorili smo da izađu s nama na izbore u cijeloj Hrvatskoj jer smatramo da mogu pridonijeti našoj koaliciji" izjavio je Hajdaš Dončić. Najavio je potpisivanje sporazuma za idući tjedan te istaknuo kako će se, nakon toga, razgovarati o jačoj suradnji na regionalnoj razini, odnosno u Krapinsko-zagorskoj i Varaždinskoj županiji.

Zagorska stranka "više vjeruje koaliciji predvođenoj SDP-om"

Hajdaš Dončić smatra da je Zagorska stranka donijela takvu odluku jer više vjeruje koaliciji predvođenoj SDP-om.

Riječi ministra Hajdaša Dončića potvrđuje i priopćenje objavljeno na službenoj internetskoj stranici Zagorske stranke u kojem stoji da ta stranka misli da sadašnja Vlada zaslužuje još jedan mandat za realizaciju svojega programa u cijelosti.

"Zagorska stranka kao regionalna stranka koja djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske pozdravlja sve što je ova Vlada učinila na ovom području kao i u čitavoj Republici Hrvatskoj", ističe se u priopćenju ZS-a. Navodi se i da postoji podudarnost između stranaka u realizaciji programa za koje se zalaže ZS poput prijedloga za izradu projekta ˝Dijagnostika u sportu djece osnovnih i srednjih škola˝, zatim osnivanje Parka prirode Ivanščica te stavljanje u funkciju svih termalnih izvora u Krapinsko zagorskoj županiji, razvoj maloga i srednjega poduzetništva u Krapinsko- zagorskoj županiji i šire.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara