Haški sud zatvara urede u Hrvatskoj i na Kosovu

Foto: AFP

MEĐUNARODNI sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije objavio je da zatvara svoje urede u Hrvatskoj i na Kosovu.

ICTY je priopćio kako se u skladu sa strategijom rada suda,uredi u Zagrebu i Prištini zatvaraju danas, dok će oni u Beogradu i Sarajevu i dalje raditi kako bi nastavili s provođenjem potrebnih aktivnosti za dovršetak preostalih predmeta.

Predsjednik Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije sudac Theodor Meron pohvalio je rad ureda u Hrvatskoj i na Kosovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvalan sam osoblju za kranje predan rad i što su pružili neophodnu podršku radu suda", rekao je Meron.

Uredi su imali dvojaku funkciju. Predstavljali su Međunarodni sud u zemljama u kojima djeluju i uspostavljali kontakte sa zajednicama na koje se odnosi rad Međunarodnog suda te bili veza između ICTY-a i nacionalnih vlasti oko predmeta i drugih pitanja, prosljeđivanja i razmjene pravnih dokumenata i slično.

Surađivali su s organizacijama civilnog društva, nevladinim udruženjima, žrtvama, predstavnicima sredstava javnog informiranja, pravnim stručnjacima i širom javnošću kako bi pružile točne informacije o radu suda. Aktivnosti su uključivale bilateralne sastanke, sudjelovanje na konferencijama, seminarima i radionicama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara