Helikopter s Milanovićem nije stigao do Osijeka zbog lošeg vremena: S pola puta se vratili u Zagreb

Helikopter s Milanovićem nije stigao do Osijeka zbog lošeg vremena: S pola puta se vratili u Zagreb

Foto: Hina, Morh, Google maps

IZ VLADE su izvijestili kako je otkazan posjet predsjednika Vlade Milanovića Osijeku. "Zbog vremenskih neprilika tijekom putovanja, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović morao je otkazati najavljeni posjet Osijeku.", dodaju iz Vlade.

Kako nam je kazao glasnogovornik Vlade, zbog vremenskih neprilika, točnije niske naoblake, na koje su naišli na pola puta vratili su se u Zagreb.

Kako doznajemo, otprilike kod Virovitice, piloti su procijenili da je bolje da se helikopter s premijerom vrati nazad u Zagreb.

Ostojić: posada helikoptera u kojem je bio Milanović postupila ispravno

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić ocijenio je kako je posada helikoptera postupila ispravno odlučivši da se helikopter u kojem je bio predsjednik Vlade Zoran Milanović, zbog vremenskih neprilika ne spušta danas u Osijek nego da se vrati u Zagreb.

"Posada helikoptera je utvrdivši okolnost iznenadne vremenske neprilike na putu, postupila potpuno ispravno i vratila helikopter nazad u Zagreb i pri tome nije dopustila bilo kakvo ugrožavanje štićene osobe", rekao je ministar Ostojić .

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na upit novinara koliko su sigurni helikopteri kad su turbulencije i je li se čuo sa premijerom Milanovićem nakon što se se on s helikopterom vratio u Zagreb, ministar Ostojić je odgovorio potvrdno.

"Ja sam se čuo s premijerom, naravno, ali treba vjerovati posadi i helikopterskim pilotima koji su vrhunski. To su piloti koji su prošli turbulencije i ratne i sve druge, danas imaju najmodernije helikoptere i njihovo postupanje je bilo potpuno ispravno, a to je da ne riskiraju i vratili su se nazad", rekao je Ostojić.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić danas boravi u Splitu gdje je u posjet stigao češki ministar unutarnjih poslova Milan Chovanec.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara