Helikopteri HRZ i PZO-a u zadnja dva dana prevezli pet pacijenata

Helikopteri HRZ i PZO-a u zadnja dva dana prevezli pet pacijenata

Foto: Arhiva

TRANSPORTNI helikopteri Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) u hitnim medicinskim letovima tijekom protekla dva dana, prevezle su pet pacijenta s raznih lokacija na Jadranu do KBC-a Split.

Tijekom ove godine helikopterima 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a do sada je prevezen 221 pacijent, priopćilo je danas Ministarstvo obrane (MORH).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijekom jučerašnjeg dana, najprije je prevezena njemačka turistkinja s Hvara, a zatim su tijekom leta dobile hitan poziv za prijevozom trudnice iz Blata na Korčuli te su u jednoj akciji zbrinuli obje pacijentice.

Također, jučer iza ponoći helikopterske posade sudjelovale su u još jednoj akciji hitnog medicinskog leta u kojoj su iz mjesta Sućuraj na Hvaru u pratnji roditelja i medicinskog tima prevezle dijete iz Novog Zelanda do KBC-a Split.

U srijedu, 9. srpnja,u večernjim satima, medicinskim letom prevezene su dvije ozlijeđene djevojčice iz Češke, ozlijeđene u pomorskoj nesreći, iz mjesta Stari Grad na Hvaru do KBC-a Split. One su u pratnji roditelja i stalnog medicinskog tima helikopterom Mi-8 zbrinute na splitskim Firulama, priopćeno je dans iz MORH-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara