Hernadi: Ako je hrvatska Vlada spremna poduprijeti MOL-ov poslovni put, Inu ćemo razvijati zajedno

Hernadi:  Ako je hrvatska Vlada spremna poduprijeti MOL-ov poslovni put, Inu ćemo razvijati zajedno

Screenshot: YouTube

MOL JE spreman na razgovore s hrvatskom vladom o budućnosti Ine, no o korporativnom upravljanju se ne može pregovarati, izjavio je u četvrtak predsjednik uprave MOL-a Zsolt Hernadi, a prenosi mađarska novinska agencija MTI.

"Na kraju dana, mi moramo donijeti odluke. Vidimo li da je hrvatska vlada spremna poduprijeti tzv. poslovni put tada ćemo Inu razvijati zajedno", rekao je Hernadi u razgovoru za informativnu agenciju merchantcantos.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ako hrvatska vlada želi vratiti vrijeme i izabrati model u kojem vlada određuje smjer mi nismo spremni asistirati. Nismo spremni na pregovore oko upravljanja kompanijom", istaknuo je Hernadi.

Predsjednik uprave mađarske naftne kompanije rekao je da je MOL spreman prodati svojih 49.1 posto dionica Ine ako razgovori s hrvatskom vladom, koja drži 44.84 posto dionica, ne urode plodom.

Hernadi je istaknuo da će dvije Inine rafinerije trebati modernizirati, dodajući da je zadržavanje tih rafinerija u trenutnim teškim tržišnim uvjetima "s poslovnog stajališta vrlo upitno pitanje".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara