Hladno rujansko jutro: U Opatiji padala tuča, morem kraj Pule prohujale pijavice

Foto: Elvis Malagić/Crometeo

ZA NAMA je najhladnije jutro dosadašnjeg tijeka rujna. Kako javlja Crometeo, prethodna ciklona u svojoj pozadini preplavila je hladnim zrakom čitavu jugoistočnu Europu, a pojačanom noćnom hlađenju doprinijela je i pretežno vedra noć bez značajnije vjetra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samo 2°C izmjereno je jutros u Krasnu, Stajnici i Bjelolasici. 4°C bilo je u Gospiću, Josipdolu, Jelvici, Oštarijama, podaci su mreže postaja Pljusak.com. Hladno je bilo i u Dalmatinskog zagori. Samo 5°C je izmjereno u Hrvacama, a na najvišem biokovskom vrhu, Svetom Juri, temperatura se spustila ne 4,9°C. Drugdje su minimalne temperature zraka u zaobalju i unutrašnjosti zemlje bile većinom od 6 do 12°C, uz obalu od najhladnijih 10°C, izmjerenih u Starom Gradu na Hvaru, do najtoplijih 20°C, izmjerenih dana na Palagruži. Usprkos nižim temperaturama zraka, more je i dalje toplo, s temperaturama od 22 do 24°C.

U većem dijelu zemlje jutro je bilo pretežno sunčano, s nešto više oblaka u Gorskom kotaru i Baranji. Krajem noći i tijekom jutra nešto nestabilnosti bilo je na moru Istre i na kvarnerskom otocima. U Opatiji je čak bilo i tuče! Na moru pored Pule oko 10 sati Crometeo su članovi fotografirali pijavicu koja nije stigla do kopna i zadržala se desetak minuta, a još jedna formirala se oko 10.30 sati.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara