"Hoće li definicija braka promijeniti moju seksualnu orijentaciju?"

"Hoće li definicija braka promijeniti moju seksualnu orijentaciju?"

Ilustracija: Guliver image/Getty images

PISMO čitateljice, koja ogorčena referendumom o braku progovara o tome kako je to živjeti s osudom društva jer te potraga za ljubavlju dovela k osobi istog spola, prenosimo u cijelosti:

"Ogorčena referendumom koji će se provesti 1. prosinca i na čije pitanje mnogi budu odgovorili samo zbog utjecaja drugih, odlučila sam napisati svoje strogo mišljenje. Samo moje, promišljeno svojom glavom. Pitanje jest: "Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica između žene i muškarca?" Kao odgovori ponuđeni su ZA i PROTIV.

Počevši sa činjenicom da nam ovaj referendum nije uopće potreban zbog nevjerojatno velike svote koja je uložena u cijeli proces. Upravo se ta svota, koja ima enormnu vrijednost, mogla uložiti u investicije, u ustanove bez kojih građani ne mogu (vrtići, škole, dvorane, bolnice itd.), djelomično pomoći bolesnicima i udrugama, pa čak i azilima koji su dobrovoljna udruga u kojima nema profita. Ulaže li se baš u takve stvari dovoljno? Odgovorila sam si sama jer znam da će mi lagati. Lagat će mi da se u takve investicije već uložilo mnogo, da nema novca. Odbijam da mi muljaju oči, svjesna sam situacije.

Isto tako, kao građanka Republike Hrvatske imam pravo glasati na referendumu. No, zašto nadležni ne donesu odluku je li ili nije brak životna zajednica žene i muškarca? Vjerujem da oni, kao ljudi koji promiču reforme u dobrobit građanstva, koji omogućavaju prava onima manjima i onima većima, koji odlučuju i kad to nije ispravna odluka? Oni bi se trebali zalagati za prava manjina, za prava "neprihvaćenih" i "nenormalnih" kako ih nazivaju. Kao moralni ljudi, ne bi odobrili da u Ustav uđe činjenica da je brak životna zajednica između žene i muškarca. Populacija koja ih naziva pogrdnim imenima, koja ih ne shvaća, kojima se oni gade žive životom navike, tamo gdje su naviknuli misliti onako kako drugi misle, pod odredbama društva u kojem žive, zatočeni sami u sebi, ogorčeni bez da priznaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li ikoga promijeniti Ustavno pitanje? Hoće li definicija braka promijeniti moju seksualnu orijentaciju? Normalno da neće. Brak se definira već stotinama godina kao zajednica žene i muškarca, no tih par stotina godina pretvorilo se u 21. stoljeće kada je nužno boriti se za svoja prava, za svoje potrebe i želje. Naglasak na tome da se brak tako definira ovdje u istočnim zemljama Europe, gdje je ljudski mentalitet ostao u davnom srednjem vijeku, gdje ako se ne usprotiviš misliš onako kako i ostali, gdje se svi povode za jednim i glavnim iako glavnih nema. Brak je zajednica ljubavi - bilo čije, bilo kakve.

Važno je moći se staviti na njihovo mjesto. Važno je razmisliti o svim stavkama i onda odlučiti. Prvenstveno, živjeti iz dana u dan s omalovažavanjem, raznoraznim dobacivanjima, vrijeđanjima, batinama, smijehom i ruganjem. Živjeti kao neshvaćen i neprihvaćen, kao netko tko nije normalan samo radi pronalaženja zadovoljstva u osobi istog spola, radi neizmjerne sreće i ljubavi koju dobiva i koju pruža.

Teško je ne imati prava kao i osobe koje istu takvu radost pronalaze u osobama različitog spola, kojima je dopušteno ući u brak, posvojiti dijete, odgajati ga, iskazivati ljubav na ulici itd. Oduzmite si sami prava, ne ljubite partnera cijeli mjesec nigdje u javnosti, izađite van neka vam se smiju, dobijte batine, pomirite se sa time da nikada ne budete mogli odgajati dijete iako možete biti najbolji roditelj na svijetu... I to si sve oduzmite samo na mjesec dana. Sada zamislite tako živjeti cijeli život. Biti zatvoren i zatočen. Molim vas, promijenite svoje mišljenje dok ne bude kasno.

Nitko ne zna hoće li vaše dijete biti homoseksualac. Što ćete onda učiniti? Vjerojatno ništa. Ništa jer ne budete bili više u mogućnosti. Spasite ljude i učinite nešto dobro. Ljubav je najteža stvar koja postoji. Tek onda kad ju netko pronađe, neka ljubi onako kako se ljubljenog ljubiti mora. Neka ima pravo otići u sedmo nebo. Neka mu je dopušteno sve! Dopustite svima da žive normalno i prihvaćeno. Učinite dobro za nekoga. Omogućite da i oni budu sretni i dobiju ono za što nisu cijenjeni".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara