Holy: Iza datuma izbora psihološki rat, vladajući misle da im bipolarizacija politike ide na ruku

Holy: Iza datuma izbora psihološki rat, vladajući misle da im bipolarizacija politike ide na ruku

Foto: FAH

Mirela Holy je prilikom predstavljanja novoosnovanog saborskog Kluba zastupnika OraH-a odgovorila na pitanje je li iznenađena najavljenom izvanrednom sjednicom sabora koja počinje u utorak.

Holy je kroz smijeh uzvratila kako bi "izbori bili možda prije raspisani da je ORaH prije imao uvjete formirati klub".

Postoji, kaže, velika vjerojatnost da će datum izbora biti 15. studenog, no možda se radi i o "psihološkom ratu i pokušaju iscrpljivanja protukandidata".

"Čini mi se da vladajuća većina smatra da joj bipolarizacija političke scene ide na ruku i vjerojatno će pokušati profitirati od te bipolarizacije, odnosno činjenice da se sve to predviđa par dana prije obilježavanja pada Vukovara", kazala je Holy.

Ponovila je da ORaH samostalno ide na izbore, iako su oni jako neizvjesni za tu stranku. Međutim, ne može se mijenjati politika niti politička scena ako jedno govorite, a drugo radite.

Ako bi nakon parlamentarnih izbora ORaH bio mogući jezičac na vagi koji bi odlučivao o tome da se ide na raspisivanje novih izbora, Holy kaže kako bi pokušali vidjeti je li moguće da se s vladom dogovori oko konkretnih sadržaja i reformi s rokovima i izvršiteljima realizacije.

"Tako uobličen konkretni plan i suradnju mi bismo stavili na unutarstranački referendum", rekla je Holy koja pritom odbacuje mogućnost bilo kakve suradnje s HDZ-om jer je, ističe, to stranka desnice s nepravomoćnom presudom za kriminal i korupciju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara