Holy: Josipovića ćemo podržati samo ako njegov program bude usklađen s politikom ORaH-a

Foto: Hina

MIRELA HOLY simpatizira Ivu Josipovića, ali to ne znači da će ORaH podržati aktualnog predsjednika u kampanji za reizbor. Holy za Index kaže da će "ORaH razmatrati podršku kandidatu Josipoviću kada bude gotov njegov program".

Naime, portal Mega-media.hr objavio je navodnu izjavu u kojoj Holy tvrdi da ORaH ipak neće podržati Josipovićevu predsjedničku kandidaturu jer se njegova energetska politika bitno razlikuje od njihove. Nazvali smo Holy kako bismo provjerili je li točno kako je u stranci donesena odluka da Josipović ipak nije njihov kandidat.

"Ja sam rekla ono što čitavo vrijeme ponavljam. Stranka će donijeti odluku o tome hoćemo li podržati Josipovića kada vidimo je li njegov program u skladu s našom politikom. Neke njegove izjave o energetici se meni nisu svidjele i ja sam s predsjednikom o tome razgovarala", kaže Holy.

Ipak, Holy dodaje da Josipović i dalje ima njenu osobnu podršku: "Ja ga podržavam zato što smatram da ima prava progresivna stajališta. Naravno da bi mi bilo drago da njegov program bude u potpunosti usklađen s politikom održivog razvoja, ali to ćemo tek vidjeti".

Podrška Josipoviću je, podsjetimo, zadnjih dana postala svojevrsna jabuka razdora u ORaH-u. Stranku Mirele Holy napustila je Andrea Feldman, jedna od osnivačica ORaH-a i članica v.d. predsjedništva stranke. Niti Holy, niti Feldman za sada ne žele otkriti koji je bio razlog razlaza, ali špekulira se da Feldman nije željela biti članica stranke koja podržava Josipovića. U političkim kuloarima se također mogu čuti glasine da je Feldman željela za predsjedničkog kandidata ORaH-a progurati svog supruga Ivu Banca. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara