"Holy je zasmetala lobijima koji kradu stotine milijuna kuna godišnje iz sustava zaštite okoliša"

"Holy je zasmetala lobijima koji kradu stotine milijuna kuna godišnje iz sustava zaštite okoliša"

Foto: Goran Mehkek/Cropix

O POZADINI ostavke Mirele Holy razvile su se brojne teze. Smetala je određenim lobijima koji su čekali krivi potez kako bi je uklonili, samo je jedna, a po mnogima i najlogičnija teorija.

Tko je i zašto u javnost plasirao sporni e-mail u kojem Holy lobira za suprugu stranačkog kolege, trebala bi pokazati istraga. Bivša ministrica je potvrdila za Mediaservis da će sutra podnijeti kaznenu prijavu DORH-u i policiji zbog sumnji da je se protuzakonito nadzire. Na pitanje sumnja li da je sve što joj se dogodilo od početka mandata produkt zavjere, odgovorila je: "Mogu sumnjati na koga hoću, ali to ništa ne znači. Očekujem da istraga pokaže tko stoji iza toga", kaže Holy.

"Zasmetala je lobijima koji kradu stotine milijuna kuna godišnje iz sustava zaštite okoliša. Negativno mišljenje o gradnji HE Ombla bilo je prekidač", smatra Vedran Piršić iz Udruge Eko-Kvarner. Tvrdi: "Holy je žrtva zavjere, članovi jedne vladajuće stranke, dan prije objave u medijima, pokušali su je ucijeniti spornim mailom".

"Ovo nije slučajni događaj, ovo je dobro pripremljena zamka. Vjerojatno je gospodin koji je dao taj e-mail time pokušao spasiti svoju poslovnu budućnost za jednu drugu stranu", rekao je Piršić dodavši kako ima informacije da se radi o gospodinu, a ne o gospođi.

Holy je uvjerena da taj gospodin nije predsjednik Uprave HŽ Holdinga. "To će pokazati istraga, mada ja ne vidim zbog čega bi gospodin Valčić pustio privatnu korenspodenciju između mene i njega jer je i on na taj način bio izložen negativnoj medijskoj pozornosti pa ne znam koju bi korist on imao od toga", rekla je Holy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smjestio joj je dio ekipe HNS-a minus Vesna Pusić"

Da je Holy predmet urote misli i Đuro Capor iz dubrovačke građanske inicijative "Srđ je naš". "Ono što se meni čini jest da je ovo jako loša poruka, u smislu da se na jednog ministra koji obavlja ono što je njegov posao radi takav pritisak, a da istovremeno od strane Vlade ne uživa nikakvu zaštitu", rekao je Capor.

Iako nije htio govoriti o imenima, Piršićeva je teza: Smjestio joj je dio "ekipe HNS-a minus Vesna Pusić" i dio ekipe iz SDP-a zbog različitih stavova oko gradnje Omble. "Daleko veća vjerojatnost je da Vlada propusti taj projekt, da on krene u realizaciju i to će biti krunski dokaz da je Mirela Holy bila na listi za odstrel", rekao je Piršić.

Ministrica u ostavci trijumfirala je na odlasku uputivši u Vladu revizijska izvješća studije utjecaja na okoliš za gradnju Omble, od kojih je jedno pozitivno, dok ostala tri daju crveno svjetlo projektu. Time je dala naslutiti da neće tako lako odustati od svojih nakana, a u razgovoru za Media servis danas je i potvrdila kako od svoga nasljednika očekuje da nastavi njezinu politiku.

"Ne da očekujem, ja ću inzistirati na tome", rekla nam je Holy.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara