Holy o svom lobiranju za suprugu stranačkog kolege u HŽ-u: To pismo nisam poslala kao ministrica, već ljudski!

Holy o svom lobiranju za suprugu stranačkog kolege u HŽ-u: To pismo nisam poslala kao ministrica, već ljudski!

Foto: Jure Mišković/Cropix

MINISTRICA zaštite okoliša Mirela Holy gostovala je danas u Otvorenom, gdje je komentirala slučaj koji se odnosi na pismenu zamolbu koju je poslala predsjedniku Uprave Hrvatskih željeznica.

Riječ je o pismenoj zamolbi u kojoj Holy upoznaje Valčića sa situacijom u kojoj se našla poslovna tajnica u uredu predsjednika uprave, a riječ je o supruzi "stranačkog kolege" Gorana Mazije, koji je ujedno član Savjeta za zaštitu okoliša SDPH.

"Obraćam Vam se jer je Heidi stekla dojam da ju se pogrešno veže uz Rogožarovo političko imenovanje te se boji da ćete zbog toga s njom raskinuti ugovor o radu. Molim Vas da razmotrite mogućnost zadržavanja gospođe Heidi u HŽ-u na nekom drugom radnom mjestu", stoji u "preporuci" ministrice Holy koju je objavio HRT.

Ministrica je danas u Otvorenom reagirala na tvrdnje da se radi o političkom lobiranju te je zaključila kako se u ovom slučaju ne radi o političkoj intervenciji, već o običnoj preporuci da se prema jednoj djelatnici HŽ-a postupi na humani način.

Hoće li Holy slati pisma za svih 5000 zaposlenika HŽ-a koji će ostati bez posla?

"Nisam tražila da se nekoga zaposli, niti da mu se osigura viša pozicija, gospođa je posao dobila za vlade HDZ-a temeljem natječaja, a znate kako se priča o političkim imenovanjima. Samo sam upozorila da se gospođu politički ne šikanira", objasnila je Holy.

Pritom ju je voditelj Mislav Togonal upitao hoći li isti "kriterij humanosti" primijeniti i za ostalih 5000 HŽ-ovih zaposlenika kojima se sprema otkaz, odnosno hoće li i za njih kao ministrica pisati molbe iako nemaju supružnike u stranci. Holy mu je na to odgovorila kako nije intervenirala u funkciji ministrice, već je mail poslala sa stranačkog korisničkog računa, kao molbu stranačkom kolegi. "To je mail koji je poslan prije tri mjeseca. Tad nije bilo govora o otpuštanju i naravno da mi je žao svih koji će izgubiti posao", dodala je Holy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loša poruka za sve koji nemaju rodbinu u stranci

"Mislim da je ovo loša poruka za sve koji nemaju supružnike u strankama i koji se boje otkaza. Ako je ovo jedini način na koji se mogu spasiti od otkaza, što mogu očekivati? Milanović se mora o ovom izjasniti pred javnosti. Hoće li kazniti Holy ili će je razumjeti to je druga stvar, ali Milanović se o ovome mora očitovati u javnosti", pita se Jasmina Popović u Dnevniku 3.

Nju najviše čudi naivnost vlade koja se iznenadi kada ovakve afere izađu u javnost, na što je Družijanić kazao kako mu je ministrica Holy u šminki rekla da milsi kako je špijuniraju. Jasmina Popović za kraj je ustvrdila kako Holy mora razmisliti o podnošenju ostavke.

"Tu su na djelu nepotizam, stranačka pripadnost i ovakav način ne doliči jednoj ministrici", poručio je Tomislav Karamarko. "Holy je najavila ekološko čišćenje od plastičnih vrećica. Bilo bi dobro da Milanović očisti SDP od stranačkog nepotizma. To je radio i HDZ, a sad radi i SDP, ništa se nije promijenilo", prokomentirao je novu aferu Mirele Holy Dragutin Lesar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara