Holy podnijela kaznenu prijavu zbog prisluškivanja i nadziranja!

Holy podnijela kaznenu prijavu zbog prisluškivanja i nadziranja!

Foto: Goran Mahkek/Cropix

MIRELA HOLY, donedavna ministrice zaštite okoliša i prirode podnijela je danas kaznenu prijavu zbog sumnji da ju se protuzakonito nadzire.

"Napravila sam jednu glupost i podnijela sam političku odgovornost zbog svoga čina", rekla je Holy za Media servis i potvrdila da je podnijela kaznenu prijavu zbog nezakonitog nadziranja.

"Ono što mene sada, u ovom trenutku interesira jest tko je prekršio moja ustavna prava i raspolagao mojom privatnom korespondencijom na taj način", rekla je Holy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjerena je da predsjednik Uprave HŽ Holdinga Rene Valčić nije imao prste u najnovijoj aferi koja ju potresa, jer je na ovaj način i on izložen negativnoj medijskoj pozornosti, a na pitanje sumnja li na nekog drugog, Holy odgovara.

"Mogu sumnjati na koga hoću, ali to ništa ne znači. Očekujem da istraga pokaže tko stoji iza toga", kaže Holy koja je prije dva mjeseca prijavila i prijetnje smrću. O pozadini njezine ostavke razvile su se brojne teorije o tome tko stoji iza svega što joj se dogodilo, a najlogičnija teza, prema mnogima, je ta da se zamjerila određenim lobijima koji bi se mogli okoristiti projektima o kojima se ona kao eko ministrica negativno očitovala.

"Očekujem da novi ministar nastavi mojim putem"

"To je sadržano u Planu 21 i naravno da očekujem da će se takva politika, koja je ugrađena i u program rada Vlade, nastaviti", odlučna je Holy.

A u Planu 21 nije sadržana gradnja hidroelektrane Omble za koju je Ministarstvo zaštite okoliša dalo negativno mišljenje, ali je ministar gospodarstva Radimir Čačić dolaskom na vlast promijenio ploču.

"Ja ne znam što je gospodin Čačić odlučio, ja samo mogu reći da je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode angažiralo četiri stručnjaka i da tri eksperta smatraju da je projekt loš i da se ne treba realizirati", pojasnila je Holy.

A što će odlučiti Vlada tek ćemo vidjeti. Ekološke udruge smatraju da bi pristanak Vlade na gradnju Omble bio potvrda da je Holy bila žrtva zavjere.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara