Holy za legalizaciju marihuane: Cigarete i alkohol izazivaju teške bolesti, a njihova je konzumacija dozvoljena

Foto: Hina

GOŠĆA emisije HRT-a Labirint danas je bila Mirela Holy, saborska zastupnica i predsjednica stranke ORAH koja posljednjih mjeseci bilježi stalni rast popularnosti. Emisija se bavila temom legalizacije marihuane u medicinske svrhe, a Holy je istaknula da se zalaže za legalizaciju.

"Postoje znanstvena istraživanja koja pokazuju da, izrazito ulje od kanabisa, indijske konoplje pomaže oboljelima od cijelog niza bolesti i u smislu suzbijanja bolova, ali i u smislu podizanja kvalitete života pa čak i uspješnijeg nošenja s bolešću.

Mislim da je odgovornost države i društva da pomaže takvim ljudima i da im olakša život. I obične cigarete uzrokuju rak pluća pa je njihova konzumacija dozvoljena, a i alkohol uzrokuje cijeli niz teških bolesti te je i njegova konzumacija dozvoljena.

Smatram da se ne bismo smjeli ponašati licemjerno. Većina ljudi u velikim oficijalnim strankama se protivi tome iz čisto pragmatičnih razloga zato što smatraju da je hrvatska javnost više protiv nego za legalizaciju i liberalizaciju konoplje, rekla je Holy.

Napomenula je i da je legalizacija indijske konoplje jedna od metoda kako se uspješno boriti i protiv mafije i organiziranog kriminala, jer ako se legalizira, dolazi pod kontrolu države.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara