Homofobi glume humanitarce: Urbana desnica opet poziva na bojkot splitskog Pridea

Foto: Urbana desnica

SPLITSKA udruga Urbana desnica i drugu godinu zaredom pozvala je Splićane na bojkot Povorke ponosa. No, ovoga puta svoju su homofobiju pokušali zamaskirati humanitarnom akcijom.

Na bojkot Pridea Urbana desnica, naime, poziva u suradnji s Caritasom Splitsko-makarske nadbiskupije, crkvenom organizacijom za prikupljanje humanitarne pomoći. Zajedno su Urbana desnica i Caritas osmislili akciju "Prazan grad 2014." kojom Splićane pozivaju da u subotu 7. lipnja, umjesto u centru grada, kavu ispijaju na Žnjanu, Visokoj ili Splitu 3.

"Naime, pošto će 07. lipnja 2014. centar grada Splita biti blokiran zbog održavanja gay parade, odlučili smo pozvati naše sugrađane da tog dana popiju kavu na određenim lokacijama izvan strogog centra grada, u kojima će biti postavljene donacijske kutije Caritasa, namjenjene sakupljanju novčane pomoći za sanaciju štete na poplavljenim područjima u Hrvatskoj. Popijte tog dana svoju kavu na miru, bez postavljenih ograda po Rivi, Đardinu i Marmontovoj, bez policije koja vam spriječava slobodno kretanje, te usput ubacite novčanu donaciju u kutije Caritasa i učinite dobro djelo", poručuje Urbana desnica.

Sličnu akciju Urbana desnica pokušala je organizirati i prošle godine, kada su Splićane također pozvali da se u vrijeme održavanja Povorke ponosa okupe na Žnjanu. Njihov apel tada je doživio potpuni fijasko. Zbog čega su ove godine odlučili promijeniti taktiku, te na degutantan način ispolitizirati kataklizmu koja je snašla žrtve poplava u Slavoniji.

Sramotno je, međutim, da im u tome asistira Caritas, koji sebe predstavlja kao humanitarnu organizaciju. "Činimo male stvari s velikom ljubavlju", stoji na internetskim stranicama hrvatskog Caritasa, gdje ova organizacija tvrdi da je njihov cilj "svijet bez diskriminacije, nasilja, nesnošljivosti i nečovječna siromaštva" i "svijet u kojem vladaju pravda, mir, istina, sloboda i solidarnost".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara