Homofobni zadarski profesor: Homoseksualnost je duševna bolest, može se liječiti

Foto: 057info.hr

"MORAMO razlikovati militantne homoseksualce od diskretnih homoseksualaca. Ovi prvi su u manjini, ima ih možda deset posto, ali nameću svoje mišljenje kao mišljenje svih homoseksualaca. Diskretni homoseksualci žele se izliječiti ili živjeti svoj životni stil bez želje da ga nameću drugima", najnovija je izjava zadarskog profesora Ivana Poljakovića, kojeg je Sveučilište u Zadru suspendiralo upravo zbog homofobnih ispada.

Poljaković se sinoć pojavio pred novinarima u Zadru ne bi li dodatno objasnio svoje stavove. Čak je ustvrdio da "tu nije riječ o mržnji, već o gledištu koje je znanstveno", prenosi portal 057info.hr.

Homoseksualnost isto što i pedofilija?!

"Čak su neki diskretni homoseksualci od strane militantnih nazivani homofobima jer smatraju da dijete treba imati mater i oca", nastavio je Poljaković. I ovoga puta povukao je paralelu između homoseksualnosti i pedofilije.

"Isti oni profesori koji su govorili da homoseksualnost nije bolest sada otvoreno isto to govore za pedofiliju. Ne stanemo li sada na kraj ovoj pseudoznanosti, za deset godina će nam se dogoditi da će netko tko kaže da je pedofilija bolest doživjeti isto šikaniranje kao ja danas", rekao je Poljaković, dodavši da je svoje stavove spreman braniti u debati s bilo kojim znanstvenikom koji vjeruje da je homoseksualnost normalna.

"Stižu mi pozivi homoseksualaca kojima je pao kamen sa srca"

Zbog sličnih izjava koje je davao zadnjih mjeseci, Poljakoviću je zabranjeno održavanje nastave na Sveučilištu u Zadru. I dalje, kako kaže, obavlja dužnost voditelja Centra za strane jezike, ali ne održava nastavu. Plaća mu je, tvrdi, smanjena za 40 posto.

Poljaković kaže da je nakon suspenzije dobio poruke podrške od mnogih svojih kolega, ali i nekih homoseksualaca. "Stižu mi e-mailovi i pozivi homoseksualaca kojima je pao kamen sa srca kada su spoznali da ima pomoći za njih. Oni su stvarno mislili da im nema spasa. Samo moraju znati da, kao i kod svih duševnih bolesti, to nije lako", kaže Poljaković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara