Hong Kong: U nesreći hidroglisera 85 ozlijeđenih

Hong Kong: U nesreći hidroglisera 85 ozlijeđenih

Screenshot: BBC

OSAMDESET I PET osoba ozlijeđeno je rano ujutro u petak kad je brzi hidrogliser kojih ih je prevozio iz Hong Konga u Macao udario na moru u "neidentificirani predmet", objavio je Pomorski ured Hong Konga.

Radi se o drugoj nesreći u malo više od godinu dana u vodama blizu Hong Konga, jedne od glavnih luka na svijetu. Nekadašnja britanska kolonija poznata je desetljećima po sigurnosti pomorskog prijevoza.

No, sudar dvaju trajekata u listopadu 2012., vrlo blizu obale, uzrokovao je smrt 39 osoba, najveću pomorsku nesreću u Hong Kongu unazad 40 godina. Istraga je ustvrdila "dugi niz počinjenih grešaka".

Do nesreće na putu za Macao došlo je blizu malenog otoka Hei Ling Chau. Hidrogliser "Madeira", prevozio je 105 putnika i 10 članova posade kad je udario u neki predmet, objavila pomorska kompanija TurboJet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijedna osoba ne smatra se nestalom.

Tri broda vatrogasne služe doplovila su do mjesta nesreće tražeći predmet u koji je gliser udario ali nisu ništa našli u vodi, objavile su vlasti u Hong Kongu.

Nakon nesreće, hidrogliser je uspio doploviti do jednog od terminala u središtu Hong Koga - Sheung Wan, gdje je 12 ambulantnih kola čekalo ozlijeđene putnike.

Među ozlijeđenima tri osobe su u teškom stanju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara