Horvat ispitan zbog napada i prijetnji policajcima, Pajčić u bolnici pa nije ispitan

Horvat ispitan zbog napada i prijetnji policajcima, Pajčić u bolnici pa nije ispitan

Foto: Hina

VUKOVARSKI branitelj Darko Horvat ispitan je u vukovarskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo napada na službenu osobu, zbog prijetnji dvojici policijskih službenika kao i zbog oštećenja dvojezične ploče dok drugi osumnjičenik Darko Pajčić, kojeg se tereti samo za oštećenje ploče, nije mogao biti ispitan jer je u bolnici.

U priopćenju koje je ODO sinoć objavio na interetskim stranica ne navode se imena osumnjičenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zgradi Policijske postaje Vukovar 40-godišnji vukovarski branitelji Darko Pajčić i Robert Horvat razbili su jučer dvojezičnu ploču sukobivši se pri tom s policijskim službenikom. U sukobu, Pajčić je zadobio teže tjelesne ozljede te se nalazi na liječenju u KBC Osijek, a policijski službenik lakše tjelesne ozljede. Drugi branitelj - Robert Horvat, nakon kriminalističke istrage i davanja iskaza u državnom odvjetništvu pušten je na slobodu.

U priopćenju vukovarskog ODO-a se navodi, kako je zbog postojanja osnove sumnje da su dvojica hrvatskih državljana (1973. i 1973.) počinila kaznena djela protiv imovine oštećenjem tuđe stvari, jedan od njih i kazneno djelo napada na službenu osobu te prijetnju na štetu dvojice policijskih službenika, jedan je ispitan u državnom odvjetništvu u Vukovaru a s drugim osumnjičenikom nije provedena tzv. dokazna radnja prvog ispitivanja budući da je hospitaliziran te se provode daljnje dokazne radnje i izvidi. Kako navodi ODO, postoje osnove sumnje da su osumnjičenici jučer oko 11,30 sati kamenjem razbili natpisnu ploču s latiničnim i ćiriličnim natpisom na zgradi Policijske postaje Vukovar ,da je jedan od osumnjičenika napao policijskog službenika koji se nalazio na osiguranju od čega je taj službenik zadobio tjelesnu ozljedu a da je nakon privođenja u službene prostorije taj osumnjičenik prijetio policijskom službeniku

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara