"Horvatinčić me nakon nesreće zvao tri puta, ali nije rekao da ima mrtvih"

"Horvatinčić me nakon nesreće zvao tri puta, ali nije rekao da ima mrtvih"

Foto: Tomislav Horvatinčić / Cropix

TOMISLAV HORVATINČIĆ je, neposredno nakon nesreće koju je skrivio svojim gliserom, tri puta telefonom razgovarao s Domagojem Tabakom. Niti jednom mu nije rekao da je u nesreći bilo poginulih.

Posvjedočio je to Tabak, pravnik iz firme koja je Horvatinčiću 2007. prodala gliser, u nastavku suđenja na Županijskom sudu u Šibeniku. Podsjećamo, Horvatinčića se tereti da je 16. kolovoza 2010. skrivio nesreću u kojoj su poginuli talijanski državljani Francesco Salpietro i Mariela Patelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjem ročištu uz Tabaka je svjedočio i Mladen Dudić, brodski električar iz rijeke. Trebao je svjedočiti i njemački nautičar Klaus Fuchs, koji je prvi stigao do mjesta nesreće. No, Fuchs se nije pojavio na sudu.

Tabak kaže da mu Horvatinčić nije govorio ni o problemima s autopilotom, kao ni o vlastitom zdravstvenom stanju. Smatra da je Horvatinčić bio u šoku. Tabak je potvrdio da je gliser ranije imao problema s autopilotom.

Dudić je posvjedočio da je tri puta servisirao Horvatinčićev gliser. Kaže da je podešavao autopilot i popravljao dubinomjer. Dudić tvrdi da mu nije poznato da je s gliserom kasnije bilo problema.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara