Hoto Grupa o padu stakla s nebodera u Savskoj: Nemamo veze s incidentom, zgradu smo prodali prije sedam godina

Hoto Grupa o padu stakla s nebodera u Savskoj: Nemamo veze s incidentom, zgradu smo prodali prije sedam godina

Foto: Admir Buljubašić/Cropix

HOTO GRUPA Tome Horvatinčića priopćenjem se ogradila od drugog pada stakla s Hoto Business Towera u Savskoj cesti.

Podsjećamo, nedavno je sa zgrade palo jedno staklo, ali u tome padu nitko nije ozlijeđen. U jučerašnjem, drugom padu stakla sa zgrade, lakše je ozlijeđen zaštitar, a oštećeno je i jedno parkirano vozilo.

"Hoto Zagreb prodan je prije sedam godina"

Investitor izgradnje građevine Hoto Business Tower, koja je u dugogodišnjem zakupu od strane tvrtke HT - Hrvatski telekom d.d., bilo je društvo Hoto Zagreb iz portfelja trgovačkih društava Hoto Grupa.

Društvo Hoto Zagreb d.o.o. koje je ujedno bilo i vlasnik građevine Hoto Business Tower, prodano je inozemnom investicijskom fondu prije sedam godina. Stoga se jasno može zaključiti kako ovaj objekt nije u našem portfelju već sedam godina iz kojeg razloga ostaje nejasno zbog čega se uopće u kontekstu ovog događaja spominje investitor koji je još k tome građevinu gradio prije 11 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme dok smo bili vlasnici društva i ove građevine, redovito su obavljani svi radovi njezinog održavanja, uključujući i redovite radove održavanja fasade. Naime, ovaj objekt ima ugrađenu "spider" fasadu čiji se elementi u sklopu redovitog godišnjeg održavanja trebaju zatezati svake godine.

Slijedom navedenog, u cijelosti odbacujemo bilo kakvu povezanost s navedenim događajem pada staklene stijene s građevine Hoto Business Tower, piše u priopćenju.

HT već nakon prvog pada stakla tražio Horvatinčićevu reakciju

Glasnogovornica Maja Weber rekla je jučer da je HT već nakon prvog pada stakla s nebodera prije dva i pol tjedna također tražio reakciju Tome Horvatinčića.

"Šokirani smo zbog ponovnog pada stakla sa zgrade. Nakon zadnjeg incidenta zatražili smo od vlasnika zgrade da poduzme sve mjere kako bismo zaštitili prolaznike i zaposlenike kako se to više nikad ne bi ponovilo. No, unatoč tome, suočeni smo s još jednim incidentom. Zbog toga smo duboko zabrinuti za sigurnost i ozbiljno razmatramo sve mogućnosti za kompaniju", rekla je Weber.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara