Hrvat koji je preživio požar na talijanskom trajektu: "Na palubi su se tenisice počele lijepiti"

Hrvat koji je preživio požar na talijanskom trajektu: "Na palubi su se tenisice počele lijepiti"

Screenshot: HRT

MEĐU putnicima trajekta Norman Atlantic koji se u nedjelju ujutro zapalio ispred albanske obale bila su i dvojica Hrvata koji su prošli neozlijeđeni.

Jedan od putnika, Marino Gržinčić, iz mjesta Klane nedaleko od Rijeke ispričao je za Dnevnik HRT-a sve o dramatičnim satima koje je proveo na brodu.

Oko pet sati ujutro počeli su povici: Požar! Požar! Nastao je kaos, svi su potrčali prema palubi.

"Ja sam odmah vidio da povratka u kabine više sigurno neće biti jer je to počelo gorjeti, a nitko nije išao ni gasiti", kazao je Gržinčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Više od 400 ljudi našlo se na palubi gdje su čekali pomoć.

"U jednom momentu na palubi na kojoj smo mi bili kao da je netko brenerom počeo žariti, tenisice su se počele lijepiti", ispričao je Gržinčić.

Marino je među zadnjima napustio trajekt te je prevezen u bolnicu u Brindisiju nakon čega je otišao kući gdje ga je čekala zabrinuta obitelj.

"To je bilo ogromno olakšanje jer su se pojavile informacije da su im se pomiješali podaci tako da dok god mi njega nismo čule nismo bile sigurne da je on dobro", kazala je Elizabeta Gržinčić za HRT.

Marino je s broda donio i suveniru hrvatsku zastavu koju je pronašao u kapetanovom uredu. Natopio ju je vodom i disao kroz nju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara