Hrvati poručili Josipoviću: Dosta je, okani se politike

Hrvati poručili Josipoviću: Dosta je, okani se politike

Foto: FAH

VEĆINA Hrvata, njih 51 posto, smatra kako bi se Ivo Josipović trebao prestati baviti politikom, pokazuje istraživanje Dnevnika Nove TV koje je proveo Ipsos puls 17. travnja, na uzorku od 600 građana. Manje od jedne petine onih koji su sudjelovali u istraživanju, njih 19 posto, smatra kako bi Josipović karijeru trebao nastaviti samostalno, dok 8 posto građana drži kako bi se bivši predsjednik trebao vratiti SDP-u.

Tek 5 posto ispitanika smatra kako bi se Josipović trebao ponovno vratiti na fakultet.

Nastavak političke karijere u Uredu bivšeg Predsjednika kao opciju za Josipovića podržava 3 posto građana, a 6 posto građana smatra da bi se trebao baviti nečime sasvim drugime, nevezanim uz izložene mogućnosti.

Na pitanje o tome zašto je Ivo Josipović odlučio osnovati vlastitu stranku, 24 posto ispitanih smatra da je glavni razloga taj što želi ostati u politici, dok 14 posto drži kako je razlog neslaganje sa SDP-om.

Osnovao stranku radi osvete Milanoviću?

Šest posto građana misli kako se osnivanjem vlastite stranke Josipović želi osvetiti Milanoviću i preoteti glasove SDP-u, a 5 posto građana ističe kako je očuvanje socijaldemokratskih načela glavni razlog. Pet posto drži kako je osnivanje vlastite stranke u funkciji osobnih interesa i koristi Ive Josipovića.

Osveta SDP-u zbog gubitka izbora kao razlog odabrana je od strane 4 posto ispitanih, ego je kao odgovor odabralo 2 posto građana, a dobar rejting i popularnost odabralo je tek 1 posto.

Da je razlog nešto sasvim drugo, vjeruje 9 posto građana, a njih 30 posto ne zna odgovor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara